"A" selekcija Crne Gore je doputovala danas u Brisel, gdje je večeras odradila trening na stadionu "Kralj Boduin" odradila posljednji trening pred prijateljsku utakmicu sa Belgijom. Uoči treninga naš selektor Branko Brnović je održao konferenciju za novinare na kojoj je otkrio šta očekuje od svoje ekipe u duelu sa "crvenim đavolima".

- Od svoje ekipe očekujem da pokaže dobru igru i ostvari pozitivan rezultat. Zadatak neće biti lak, pošto za protivnika imamo odličnu selekciju pred kojom je sigurno svijetla budućnost. Ipak, znam da mojim igračima nije neophodna bilo kakva posebna motivacija kada igraju za nacionalni tim i siguran sam da će svako ko bude igrao dati svoj maksimum - rekao je Brnović na konferenciji za novinare.

Belgijske novinare je zanimalo kako će izgledati Crna Gora bez Stevana Jovetića, koji zbog povrede neće moći da pomogne reprezentativnim drugovima.

- Na žalost, to je naša realnost. Ni u jednom do sada odigranom kvalifikacionom ciklusu nismo imali kompletnu ekipu na raspolaganju, tako će biti i ovaj put. Ne treba pričati koliko nam Stevan znači, ali smo već pripremljeni na ovakve situacije. Koga nema, bez njega se može - rekao je Brnović, koji u Briselu neće moći da računa ni na Milorada Pekovića, a gotovo izvjesno ni Mitra Novakovića.



Naš selektor je otkrio deset od 11 igrača koji će sjutra početi utakmicu. Prvi put nakon godinu dana naša odbrana će nastupiti kompletna, a u veznom redu debitovaće Vladimir Volkov. Jedinu dilemu Brnović ima u veznom redu gdje se traži partner Nikoli Drinčiću. Za mjesto u veznom redu konkurišu Marko Ćetković, Elsad Zverotić i Mladen Kašćelan, koji su se danas priključili selekciji nakon klupskih obaveza, kao i Nemanja Nikolić.

- Utakmicu će na golu početi Božović, a u odbrani će igrati Pavićević, Baša, Savić i Jovanović. U veznom redu igraće Drinčić i još jedan igrač u sredini, na lijevom krilu Volkov, a na desnom Bećiraj. U špicu će igrati Vučinić, a iza njega Vukčević - otkrio je karte Brnović.

Treningu reprezentacije prisustvovala je grupa navijača Juventusa iz belgijskog fan-kluba "Stare dame", koja se na kraju treninga slikala sa našim kapitenom Mirkom Vučinićem i najavila dolazak na utakmicu kao podrška našoj reprezentaciji.

Fudbalski savez Belgije je za sjutrašnju utakmicu već prodao gotovo 20 hiljada ulaznica, a po procjenama domaćina očekivani broj posjetilaca kreće se između 25 i 30 hiljada.

Utakmica Belgija - Crna Gora počeće u 20.45 časova.