Reprezentacija Crne Gore odradila je posljednji trening pred polazak za Brisel, gdje će u petak od 20.45 časova igrati prijateljski meč sa najboljom selekcijom Belgije.

Napadač naše selekcije Fatos Bećiraj očekuje težak meč u Briselu.

- Belgija je jako kvalitetna reprezentacija i očekujem težak meč. Uporedio bih Belgijance sa Poljskom i Ukrajinom, protivnicima u kvalifikacijama, ali su možda i jači od njih. Cilj je da ostvarimo dobar rezultat pred start kvalifikacija. Ova utakmica nam je bitna da vidimo gdje smo trenutno. Nakon nje, slijedi nam Letonija, pa da u dorbom raspoloženju dočekamo septembar. Nije važno samo odigrati lijepo, već je važno i da zabilježimo dobar rezultat. Moramo koncentrisano odigrati tu utakmicu, iako su se prvenstva već završila. Prići joj kao da je kvalifikaciona, pa tek onda otići na odmor, rekao je Bećiraj.

Naš napadač ističe da su navikli na probleme sa povredama i da igrači koji nastupe moraju da daju sve od sebe.

- I u posljednjim kvalifikacijama na dosta utakmica nismo bili kompletni. Navikli smo na to i igrači koji budu igrali moraju da daju maksimum svojih mogućnosti, kazao je Bećiraj.

Povratnik u redove „hrabrih sokola“ Nermanja Nikolić ističe da je velika čast vratiti se u nacionalnu selekciju.

- Velika je čast što sam pozvan u reprezentaciju. I dalje ću se bortiti za minutažu u nacionalnoj selekciji a na selektoru je da odluči i vidjećemo da li ću igrati. Atmosfera u reprezentaciji je i kao i uvjek dobra jer igrači odlično prihvataju nove fudbalere. Upoznali smo se sa ekipm Belgije, imali video analizu i uočili da se radi o veoma ozbiljnoj ekipi. Belgijanci vole da igraju po zemlji, što nam odgovara pa ćemo pokušati da prikažemo dobru igru u Briselu i ostvarimo dobar rezultat. Crna Gora je pokazala da može da se nosi sa svim reprezentacijama i nadam se da ćemo u narednom periodu pokazati dodatni kvalitet i uspjeti da napravimo nešto više, rekao je Nikolić.

Reprezentacija Crne Gore za Belgiju putuje u četvrtak u 9.30 časova. Istog dana „hrabri sokoli“ će odraditi trening na stadionu „Kralj Boduen“ u Briselu, gdje će se u petak sa početkom u 20.45 časova odigrati prijateljska utakmica Belgija – Crna Gora.