Prvi put u istoriji Kupa Crne Gore pobjednički pehar završio je u rukama drugoligaša - Čelik je u finalu bio bolji od branioca trofeja Rudara, zasluženo slavio sa 2:1 i izborio vizu u kvalifikacijama za UEFA Evropa ligu naredne sezone.

Praćen frenetičnom podrškom svojih navijača, koji su pjesmom, bakljama i konfetama bodrili svoje ljubimce tokom čitave utakmice, Čelik je vrlo brzo stigao do gola. Dubljević se u desetom minutu najbolje snašao nakon kornera i donio prednost svom timu, da bi samo 15 minuta kasnije kapiten Bojić iz slične situacije duplirao prednost svog tima. Čelik je u ovom dijelu igre bio mnogo agresivniji i organizovaniji od protivnika, dok je Rudar pokazao svoje pravo lice tek u drugom poluvremenu.

Rudar se vratio u igru već u prvom minutu drugog poluvremena – Vlahović je snažno šutirao iz slobodnog udarca a Ivica Jovanović odlično reagovao glavom i prevario golmana gostiju Banovića. Nakon primljenog gola Čelik je djelovao mnogo nesigurnije ali Rudar, uprkos velikoj inicijativi, nije imao pravo rješenje u završnici napada.

Najbolju priliku za izjednačenje propustio je rezervista Nerić koji je previše oklijevao sa udarcem nakon sjajne kombinacije Stojanovića i Jovanovića i tako dozvolio Iliji Radoviću da klizećim startom izblokira njegov udarac.

Rudar je do kraja nastavio da steže obruč oko gola Nikšićana, ali je Čelik pokazao koliko je tvrd pa je bez većih problema sačuvao svoju mrežu i stigao do istorijske pobjede koju su znali da proslave sa svojim navijačima kojih je večeras u Podgorici bilo preko pet hiljada.



Čelik – Rudar 2:1 (2:0)

 

Podgorica – Gradski stadion.
Gledalaca: 7.000.

Delegat: Hazbo Mustajbašić (Bijelo Polje).
Sudija: Željko Radunović (Cetinje).
Pomoćnici: Milutin Đukić, Dejan Pajović (Cetinje).
Četvrti sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica).

Strijelci
1:0 - Dubljević 10’
1:1 - Bojić 35’
1:2 - I.Jovanović 46’

Žuti kartoni
Bulajić, Dubljević, Bojić, Adrović, Rustemović, Kuduzović, Radović – Čelik
Radusinović, Ivanović, Popović, Bukelja - Rudar

Čelik: Banović, Dubljević, Bulatović, Bojić, Radović, Adrović, Bulajić, Zorić (od 82. Nikolić), Ivanović, Vukelja (od 90+5. B.Brnović), Jovović (od 74. Kuduzović).

Rudar: Mijatović, Adžić, Popović (od 64. Rustemović), M.Jovanović, Radusinović (od 45. Alić), Brnović, Kaluđerović, Vlahović (od 76. Nerić), I.Ivanović, I.Jovanović, Stojanović.