Na Gradskom stadionu pod Goricom sjutra će pasti odluka o pobjedniku prvog trofeja u sezoni 2011/12. - u finalu Kupa Crne Gore sastaće se fudbaleri Čelika i Rudara. Rudar će u Podgorici braniti trofej koji je osvojio prošle godine, ali trener Pljevljaka Dragan Radojičić ne smatra da je njegov tim favorit. Po njegovom mišljenju Čelik ima mnogo veći kvalitet nego što to drugoligaški status govori, što su Nikšićani potvrdili i ekspresnim ulaskom u najjače crnogorsko takmičenje.

- Mislim da smo prošli najteži put do finala. Na kraju nam je došao i, po meni, najteži protivnik. Čelik je postao prvoligaš praktično u oktobru, često sam ih pratio i znam da se radi o odličnoj ekipi. Oni su očigledan primjer da se svako ulaganje u fudbal itekako isplati. Nas očekuje izuzetno težak posao sjutra. Mislim da su šanse 50:50. Kod mene favorita prije utakmcie nikada nije bilo, niti će biti. Uradićemo sve što je u našoj moći da dođemo do tog trofeja. Žarko ga želimo. Žao mi je samo što nijesmo ostali u trci za oba trofeja. Nakon svih nedaća koje su nas zadesile, ovo je fenomenalan rezultat za Rudar. Mislim da će ovo biti utakmica sa najboljom atmosferom u finalu Kupa u proteklih šest godina. To me raduje, da u jednoj lijepoj atmosferi završimo sezonu. Očekujem spektakl, dobru igru oba tima, pa nek srećniji i spretniji pobijedi - rekao je trener Rudara Radojičić.

Trener formalnog domaćina Čelika Slavoljub Bubanja smatra da je njegova ekipa, uprkos činjenici da se ove sezone takmičila u drugoligaškoj konkurenciji, bliža osvajanju trofeja koji bi značio plasman nikšićkog kluba u kvalifikacije za Evropa ligu naredne sezone.

- Poštujem puno ekipu Rudara, ali iskreno mnogo više svoju ekipu. Možda ste očekivali da ću reći da je Rudar favorit, ali ja nijesam takva osoba. Veoma sam ambiciozan i smatraću neuspjehom ako ne osvojimo finale. Ja vjerujem u ove momke, znam da imaju karakter i moć. Nedostajaće nam Kasapi koji ima kartone, dok je pod znakom pitanja Radović. Ali, imamo dovoljan broj pravih momaka, pravih igrača. Vjerujem da će ljubitelji fudbala uživati. Želimo da gradu Nikšiću prvi put donesemo pehar. Ubijeđen sam da ćemo mi uzeti pehar - rekao je Bubanja.

Kapiten Čelika Veselin Bojić prošle sezone je podigao trofej kao kapiten Rudara. Ove sezone, pokušaće da ponovi isti uspjeh protiv svojih doskorašnjih saigrača.

- Mislim da je Čelik osvježenje za crnogorski fudbal. Dobrim igrama u Drugoj ligi, ali i u Kupu, pokazali smo da pripadamo eliti crnogorskog fudbala. Mislim da možemo ravnopravno da pariramo ekipama Budućnosti i Rudara koje su, po mom mišljenju, najbolje u državi. Sama igra protiv Jedinstva u polufinalu mi daje za pravo da se nadamo trofeju. Poznajem dobro ekipu Rudara i svjestan sam da nam opasnost nam prijeti sa svih pozicija, ali znam koliko mi možemo - istakao je Bojić.

Optimista je bio i kapiten Rudara Nedjeljko Vlahović, koji se nada da će njegov tim drugu godinu za redom podići pehar namjenjen pobjedniku.

- Naše ambicije, kao i pred svaku utakmicu su pobjedničke. Naša ekipa ima kvalitet da slavi protiv bilo koga. Imaćemo dostojnog i pravog rivala u ekipi Čelika. Posjeduju veliki kvalitet i mogu ravnopravno da se nose sa bilo kojom ekipom iz T-Com 1.CFL, što su dokazali samim ulaskom u finale. Ali, mi gledamo samo sebe. Ako pružimo partiju kao što znamo, mislim da smo bliži trofeju - smatra Vlahović.

Finalna utakmica na Gradskom stadionu u Podgorici počeće u 20.15 časova, a ulaz na utakmicu biće slobodan. Meč će suditi Cetinjanin Željko Radunović, kojem će asistirati Milutin Đukić i Dejan Pajović, dok će četvrti sudija biti Mileta Šćepanović. Delegat utakmice je Hazbo Mustajbašić.