Najbolji crnogorski fudbaleri odradili su u utorak u popodnevnom terminu treći trening u sklopu priprema za prijateljsku utakmicu sa Belgijom koja se igra 25.maja u Briselu. „Sokoli“ su kompletni pošto se ostatku ekipe na današnjem treningu priključio kapiten Mirko Vučinić.

Savo Milošević, pomoćnik u stručnom štabu selektora Branka Brnovića ističe da kadrovski problemi predstavljaju sastavni dio fudbala.

- Prijateljske utakmice služe da provjerimo igrače. Kraj je sezone, dosta igrača je umorno, pa smo im izašli u susret i dali priliku da se odmore od obaveza. Uvijek se desi problem tamo gdje čovjek najmanje očekuje, ali i to je dio fudbaal i u opisu našeg posla je da riješimo probleme na koje naiđemo. Prijateljska je utakmica, da vidimo gdje smo. Kvalifikacije su u septembru i ovo je prava šansa za to. Ako i ovaj put želimo da budemo među prve dvije ekipe, moraćemo da dobijamo ekipe poput Belgije, rekao je Milošević.

Milošević smatra de je Belgija veoma dobra reprezentacija.

- Poslednjih mjesec i po dana sam se bavio selekcijom Belgije i načinom na koji oni igraju. Mogu da kažem da je to jedna od najboljih ekipa koja iza sebe nema rezultate. Radi se o izuzetnoj ekipi koja igra lijep fudbal. Dozvoljavaju protivniku da igra, tako da očekujem dobru utakmicu koja neće biti nimalo laka, dodao je Milošević.

Brnovićev asistent kaže da će sa kompletnom odbranom u Briselu pokušati da prikažu dobru igu u defanzivi.

- Pred sam kraj kvalifikacija imali smo velikih problema sa povredama u zadnjoj liniji. Sjećate se da Baša nije mogao da igra a jedan je od stubova naše odbrane. Za ovu utakmicu u defanzivi smo pojačani sa Volkovim, koji će sigurno donijeti ekstra kvalitet. Znate da je u današnjem fudbalu od izuzetne važnosti da ekipa igra dobro u defanzivi jer je iz dobre defanzive lako napadati. Očekujemo od odbrane da ponese najveći dio terata na ovoj utakmici jer smo kompletni u posljednjoj liniji, kazao je Milošević.

Standardni prvotimacu redovima „hrabrih sokola“ Miodrag Džudović očekuje da naša selekcija i pored problema sa povredama prikaže dobru igru u Briselu.

- Očekujem dobru utakmicu, mada imamo poteškoća u pripremi utakmice jer nismo kompletni. Ozbiljno se pripremamo kako bi smo što bolje odigrali ovu utakmicu. Utkamica sa Belgijom biće veliki test za nas. Gledao sam ih protiv Rusije, igraju napadački ali su i odlični defanzivci, rekao je defanzivac Crne Gore.

Džudović vjeruje da nacionalna selekcija može nastaviti gdje je stala u prošlim kvalifikacijama.

- Hemija iz prošlih kvalifikacija se može ponoviti i nema razloga da ne bude tako. Svi isto želimo a to je da ponovimo rezultat koji smo ostvarili u prethodnim kvalifikacijama. Iako je ova grupa teža nego prethodna, mislim da se možemo kvalifikovati, rekao je Džudović.

Naredni trening naše slekcija zakazan je za srijedu, 25. maj sa početkom u 17.30 časova u Trening kampu Fudbalskog saveza Crne Gore. Brifing za predstavnike medija zakazan je za 17.00 časova.