Najbolji crnogorski fudbaleri odradili su ovog jutra drugi trening u okviru priprema za prijateljsku utakicu sa Belgijom. Igračima koji su juče odradili prvi trening danas su se priključili golman Mladen Božović i debitant Vladimir Volkov, ali i vezista OFK Beograda Nemanja Nikolić koji je naknadno dobio poziv selektora Branka Brnovića.

Nikolić, koji je u avgustu 2009. godine debitovao za "A" selekciju, pozvan je kao alternativa za Mladena Kašćelana koji zbog klupskih obaveza, po svoj prilici, neće biti u mogućnosti da se priključi "sokolima". Dolazak ostalih igrača očekuje se danas u toku dana.

- Drago mi je što sam tu. Nadam se da ćemo ovim potezom i ja i Crna Gora imati uzajamnu korist. Očekujem da debitujem protiv Belgije, nije važno kolika će biti minutaža. Belgija je veoma ozbiljan protivnik, jako kvalitetna reprezentacija - rekao je Volkov, koji je danas odradio trening oporavka.

Novi crnogorski reprezentativac se osvrnuo i na predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

- Danas nema lakih protivnika. Naša grupa je jaka, ali nije neprolazna. Ohrabruju me igre Crne Gore iz prethodnog perioda. Pratio sam skoro sve utakmice Crne Gore u prethodnom cilkusu, znam dosta igrača i njihove kvalitete. Dosta sam upoznat sa cjelokupnom situacijom. Nadam se da će reprezentacija smoći snage da prođe dalje - istakao je Volkov, koji je nedavno u dresu Partizana proslavio titulu prvaka.

Naredni trening naše selekcije zakazan je za utorak, sa početkom u 18 časova u Trening kampu na Starom aerodromu. Brifing za predstavnike medija zakazan je za 17.30 časova.