Popodnevnim treningom u svojoj bazi na Starom aerodromu, "A" selekcija Crne Gore počela je danas pripreme za prijateljsku utakmicu sa Belgijom. Meč u Briselu biće druga proba izabranika Branka Brnovića u susret kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će početi u septembru.

Naš selektor je na prvom treningu bio lišen usluga golmana Božovića, kapitena Vučinića, Jovetića, Baše, Zverotića, Kašćelana, Pekovića i debitanta Volkova, dok Vukčević zbog povrede nije trenirao. Dolazak većine igrača očekuje se sjutra.

Naš defanzivac Stefan Savić, koji je prošlog vikenda proslavio titulu prvaka Engleske sa svojim Mančester sitijem, već je u potpunosti koncentrisan na predstojeće reprezentativne obaveze.

- Protiv Belgije možemo da testiramo naše mogućnosti pred novi ciklus kvalifikacija. Ta utakmica će nam poslužiti da se još bolje pripremimo i vidimo koliko možemo u ovom trenutku. Rival je veoma jak. Imaju kvalitetne igrače koji igraju u vrhunskim evropskim klubovima. Biće to prava provjera za nas. Nadam se da ćemo se kroz ovu utakmicu još bolje upoznati i uigrati pred start kvalifikacija - rekao je Savić.

Naredni protivnik Crne Gore dobro je poznat našem golmanu Srđanu Blažiću, koji je prošle sezone nosnio dres Standarda iz Liježa.

- Ovo je veoma važna utakmica za nas, želja nam je da napravimo dobar uvod u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Belgija je kvalitetna reprezentacija, većinu igrača znam veoma dobro a sa nekima i igrao zajedno. Radi se o veoma mladom timu i sigurno nam neće biti ni malo lako. Trudićemo se da odigramo što bolju utakmicu i da sa što boljom atmosferom uđemo u kvalifikacije. Svi znamo kakav kvalitet ima belgijska reprezentacija i to je sigurno motiv više za nas. Trudićemo se da igramo našu igru, da ispravimo neke greške iz prethodnih utakmica. Utakmice za reprezentaciju nam mnogo znače, to je nešto zaista posebno tako da ćemo pružiti maksimum i protiv Belgije - rekao je Blažić, koji se uspješno oporavi od povrede koljena koja ga je odvojila od terena još od februara.

Naredni trening naša selekcija odradiće sjutra u 10.00 časova, takođe u Trening kampu FSCG na Starom aerodromu. Brifing sa predstavnicima medija biće obavljen u 11.30 časova.