Fudbaleri Budućnosti došli su na korak od druge šampionske titule u istoriji kluba - Podgoričani su u derbiju 31. kola savladali Mogren u gostima sa 3:1, dok je najbliži pratilac Rudar poklekao u četvrtom minutu sudijske nadoknade duela sa Lovćenom (1:2), pa je lider stekao čak šest bodova prednosti dva kola prije kraja sezone. Ukoliko Budućnost u narednom kolu ostane neporažena u direktnom duelu sa Pljevljacima, titula će se slaviti istog dana u Podgorici. Ukoliko Rudar bude slavio, Budućnosti će u posljednjem kolu kod kuće imati "popravni" sa Lovćenom koji je trijumfom u Pljevljima došao nadomak opstanka u društvu najboljih.

Budućnost je u Budvi povela golom Adrovića u 25. minutu, da bi devet minuta prije kraja Radonjić otklonio sve dieleme o tome ko će slaviti na "Lugovima". Mogren je uspio tek da uzvrati u 90. minutu preko Miodraga Zeca, ali je mladi Kalezić dva minuta kasnije ovjerio pobjedu svog tima.

Rudar je bio bolji rival od Lovćena u Pljevljima, ali su zato Cetinjani maksimalno iskoristili svoje šanse i zasluženo slavili. Gosti su poveli već u petom minutu preko Sekulića koji je iskoristio penal koji je izborio Đurišić, ali su Pljevljaci uspjeli da se vrate u meč pogotkom Nerića u 21. minutu. Rudar je pokušao da velikim pritiskom dođe da preokreta, ali se na kraju zatresla samo mreža domaćina - u četvrtom minutu sudijske nadoknade Bondžić je svom timu donio zlatne bodove u borbi za opstanak.

I dok je Cetinjanima dovoljan bod za opstanak u društvu najboljih, fudbaleri Bokelja su na "Trešnjici" izgubili svaku šansu da mogu izbjeći selidbu u niži rang. Zeta je golovima Koraća, Boljevića i Orlandića "kaparisala" treće mjesto i ispratila Kotorane u Drugu ligu.


Rezultati

Mogren - Budućnost 1:3
M.Zec 90' - Adrović 25', Radonjić 81', Kalezić 90+2'

Rudar - Lovćen 1:2
Nerić 21' - Sekulić 5', Bondžić 90+4'

Zeta - Bokelj 3:0
Korać 6', Boljević 81', Orlandić 87'

Petrovac - Sutjeska 1:1
Mrvaljević 17' - Marković 78'

Mladost - Berane 4:1
Rotković 14', Dževerdanović 20', Martinović 68', Tomić 90' - Rajković 62'

Grbalj - Dečić 2:1
Radulović 76'  (p), Mićić 90' - Đukić 90+2' (p)