Ženska “A” selekcija Crne Gore poražena je od Albanije sa 4:3 u međunarodnoj prijateljskoj utakmici koja je odigrana danas u Skadru.

- Odigrali smo izvanredan meč, ali to ni ovog puta nije bilo dovoljno za pobjedu. Naš protivnik je maksimalno iskoristio prednost domaćeg terena, pa je zahvaljujući glasnim navijačima i domaćinskom suđenju stigao do pobjede – rekao je nakon meča selektor Zoran Mijović, čiji je tim gotovo čitavo drugo poluvrijeme igrao sa igračem manje.

Crna Gora je na samom startu propustila dvije odlične šanse preko Kuča i Vukčević, što je Albanija kaznila sa dva gola Curo, u 15. i 25. minutu, stigla do velike prednosti. Naša selekcija je, međutim, znala da odgovori pa je golovima Vukčević iz penala u 32. (nakon prekršaja nad Malesijom) i Bulatović u 37. minutu stigla do izjednačenja. Ipak, u drugom minutu sudijske nadoknade Saranaj je iz slobodnog udarca vratila prednost svom timu prije odlaska na odmor.

Nakon pet minuta igre u nastavku Bulatović je izjednačila rezultat i zaradila isključenje u roku od nekoliko sekundi. Albanske igračice su tražile od sudije da poništi pogodak, a prilikom gužve golman domaćih Rifaide je odgurnula našu igračicu koja je nasjela na provokaciju, pa joj je glavni arbitar pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu. Protivničke igračice su prošle bez opomene.

Čak i brojčano slabija, naša selekcija je propustila nekoliko dobrih prilika da stigne do prednosti, ali na kraju nije imala dovoljno snage ni da sačuva neriješen rezultat – deset minuta prije kraja Robeli je donijela svom timu drugu pobjedu nad Crnom Gorom u posljednja tri dana.

- Uprkos porazu, jako sam zadovoljan onim što su cure pokazale. Dali smo tri gola, propustili bar pet šansi da postignemo još koji gol. Nije lako igrati cijelo poluvrijeme sa igračem manje, a i gol koji smo primili posljedica je očiglednog prekršaja nad našim golmanom koji sudija nije vidio. Ipak, najvažnije je da su sve djevojke dobile šansu i potvrdile kvalitet– zaključio je Mijović.



Albanija – Crna Gora 4:3

Skadar – Stadion: „Ljoro Borići“.
Gledalaca: 300.

Strijelci
1:0 – Curo 15’
2:0 – Curo 25’
2:1 – Vukčević 32’ (p)
2:2 – Bulatović 37’
3;2 – Seranaj 45+2
3:3 – Bulatović 50’
4:3 – Robeli 80’

Žuti kartoni
Rahmani, Govori, Robeni - Albanija
Vukčlević, Vujošević, Turčinović, Đoković, Krivokapić, Bjelica – Crna Gora

Crveni karton
Bulatović 50’

Albanija: Rifaide, Selmani, Ručaj, Rahmani, Govori, Memedov, Robeli, Šeranaj, Beriša, Jašari, Kuro. Igrali još: Preci, Baro, Daši, Baša, Jaku, Velili.

Crna Gora: Jaredić, Vešović, Markgraf, Vujošević, Rnković, Bjelica, Malesija, Turčinović, Bulatović, Vukčević, Kuč. Igrali još: Žižić, Kočdanović, Popović, Đoković, Brkić, Vidić, Krivokapić, Zlatičanin.