Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je u prijateljskom meču od selekcije Albanije rezultatom 4:2. Meč odigran u Baru riješen je u drugom poluvremenu, u kojem su Albanke tri puta matirale našeg golmana.



„Crvene“ dame dobro su otvorile meč, došle do prednosti nakon 19. minuta igre preko Marije Vukčević. Naš kapiten je iz slobodnog udarca pogodila mrežu protivnika. Nakon vodećeg pogotka naša selekcija je imala dvije izgledne prilike ali su Armisa Kuč i Slađana Bulatović propustile da iskoriste ukazane priliku.

Albanke su odgovorile samo dva minuta kasnije – mrežu našeg gola zatresla je Fitori koja je sa par metara skrenula loptu u mreću nakon centaršuta iz slobodnog udarcva.

Na početku drugog dijela naša selekcija imala je terensku inicijativu, stvorila nekoliko prilika ali je mreža gostiju ostala netaknuta.

Nakon niza grešaka naše zadnje linije u u 63. minutu lopta je nakon centeršuta sa lijeve strane prošla pored nekoliko naših defanzivaca i došla do Jašari koja je sa druge stative sprovela u mrežu.

„Crvene“ su nakon vođstva Albanki nastavile sa ofanzivnom igrom i preko Vukčević, Bulatović i Mujović u nekoliko navrata priprijetili. U 74. minutu Marija Vukčević je bila u izglednoj prilici ali je nakon kontakta sa protivničkim defanzivcem izgubila ravnotežu i ispustila priliku.

Albanke su u 75. i 85. minutu iskoristuile pad koncetracije defanzivaca naše selekcije i postigle dva pogotka, koja su bila nedostižna za naše dame. U posljednjih deset minuta igre „crvene“ su propustile još tri izgledne prilike, da bi u posljednjem minutu susreta Ilda Mujović odlično reagovala na centaršut Marije Vukčević i postavila konačan rezultat susreta.

- Veoma kvalitetna provjera, sa izuzetno jakim protivnikom u kojoj smo u najmanju ruku bili ravnopravan protivnik. Propustili smo veliki broj prilika a neiskustvo naših igrača je doprinijelo da selekcija Albanije postigne golove koji su nas koštali pobjede. Za tri dana nas očekuje utakmica u Skadru, u kojoj ćemo pokušati da pokažemo šta znamo. U drugom meču djevojke koje nisu imale veliku minutažu u današnjem susretu imaće priliku da pokažu koliko mogu da doprinesu igri našeg tima, rekao je Mijović.

Drugi meč igra se 18.05.2012. godine u Skadru na stadionu Loro Borići sa početkom u 16.30 časova.



Crna Gora – Albanija 2:4

Bar – Stadion „Topolica“.
Gledalaca: 300.

Sudija: Marko Ivanović (Crna Gora)

Strijelci
Vukčević 19', Mujović 90' – Fitore 21', Jašari 63', Robeli 75', Đeksina 85'

Žuti kartoni
Bjelica, Malesija – Velili, Kuro

Crna Gora: Jaredić, Radanović (Zlatičanin), Markgraf (Vešović), Vujošević (Mugoša), Popović (Đoković), Bjelica (Rnković), Malesija (Krivokapić), Turčinović (Mrkić), Bulatović (Vidić), Vukčević, Kuč (Mujović).
Albanija: Kokići, Preci (Selmani), Lulaj, Rahmani, Govori, Memedov (Đekisina), Seranaj, Robeli (Daši), Beriša (Baša), Velili (Jašari), kuro (Baro).