MIlutin Đukić, crnogorski FIFA sudija sa liste za pomoćno suđenje biće član sudijskog tima koji će dijeliti pravdu na finalnom meču Evropskog prvenstva za kadete koje se igra u Sloveniji.

Đukić je prvi crnogorski internacionalac koji će suditi na finalnom meču Evropskog prvenstva u bilo kom uzrastu. Arbitar sa Cetinja je drugi internacionalac iz Crne Gore koji je učestvovao na završnom turniru Evropskog prvenstva – Nikola Razić je bio pomoćnik na završnom turniru U17 EP održanom u Lihtenštajnu 2010. godine.

Mjesto u finalu Evropskog prvenstva koje se održava u Sloveniji izborili su Njemačka i Holandija. Glavni sudija u finalu koje će se odigrati 16.05.2012. godine u Ljubljani biće Slovak Ivan Kružilak. Pomoćnik slovačkom arbitru, osmi Milutina Đukića, biće Haraldas Gudermanis iz Litvanije, dok je četvrti sudija Matias Gestranius iz Finske.

U toku završnog turnira EP za kadete Đukić je bio pomoćnik na meču prvog kola grupe A između Gruzije i Njemačke.U drugom kolu ulogu drugog pomoćnika obavljao je na utakmici grupe B između Slovenije i Poljske, da bi u trećem kolu zajedno sa arbitrima iz Austije i Litvanije dijelio pravdu u duelu Belgije i Slovenije.

Đukić je bio član sudijske trojke u polufinalnom duelu Holandije i Gruzije – glavni sudija meča bio je Mariuš Avram iz Rumunije, dok je drugi pomoćnik bio Haraldas Gudermanis iz Litvanije.