Fudbaleri Zete prekinuli su pobjednički niz Budućnosti u derbi meču 30. kola T-Com 1. CFL – Golubovčani su osvojili bod pod Goricom, što je ekipa Rudara znala da iskoristi i pobjedom nad Mogrenom priđe na tri boda zaostatka u odnosu na lidera šampionata.



Sutjeska je u duelu sa ekipom Mladosti upisala drugu uzastopnu pobjedu, dok je Petrovac pobjedom u Kotoru umanjio šanse Bokelja da može izboriti opstanak. Lovćen je na Cetinju nadigrao ekipu Dečića, dok je duel Berana i Grblja završen bez pobjendika.

Nakon deset uzastopnih pobjeda u nacionalnom šampionatau fudbaleri Budućnosti osvojili su samo bod. U još jednom meču na najvećem crnogorskom stadionu odigranom bez pristustva publike ekipa Zete je uspjela da ostane neporažena. Ove sezone teren stadiona pod Goricom neporaženi su napustili Mogren, Bokelj, Rudar i Zeta.

Budućnost je još jednom dobro započela susret i nakon 26. minuta igre došla do prednosti preko Srđana Radonjića. Ipak, Golubovčani su do odlaska na odmor uspjeli da izjednače preko M. B. Radulovića da bi već nakon četiri minuta igre došli do potpunog preokreta – mrežu domaćina pogodio je Žarko Korać. Četa Miodraga Radulovića uspjela je da stigne do izjednačenja i boda pogotkom Radivoja Golubovića u 70. minutu, što je vezisti Budućnosti treći pogodak na posljednja tri meča.

U drugom derbiju kola Rudar je pred svojim navijačima savladao Mogren, iskoritsio kiks Budućnosti i sa nova tri boda smanjio zaostatak u odnosu na lidera na samo tri boda. Pljevljaci u narednom kolu dočekuje ekipu Lovćena, dok će Budućmost odmjeriti snage sa Mogrenom u Budvi.

Izabranici Dragana Radojičića do nova tri boda su došli preokretom, pošto je Mogren u 28. minutu došao do prednosti preko Pržice. Domaćin je do nastavka preokrenuo rezultat golovima Ivice Jovanovića sa bijele tačke i Ermina Alića. U nastavku susreta za ubjedljivu pobjedu Pljevljaka pobrinuli su se Nedjeljko Vlahović pogotkom sa bijele tačke u 55. minutu i Nerića koji je mrežu Budvana pogodio u sudijskoj nadokndi vremena.

Sutjeska je napravila novi veliki korak ka opstanku u društvu najboljih. Nikšićani su u duelu sa ekipom Mladosti upisali drugu uzastopnu pobjedu i sa nova tri boda pobjegli iz opasne zone. Najzaslužniji za novu pobjedu Sutjeske bio je Đorđe Šušnjar koji je postigao oba gola za svoj tim.

Nova tri boda osvojila je i ekipa Lovćena koja je pred svojim navijačima bila bolja od Dečića. Cetinjani sada imaju tri boda više od timova koji se nalaze na mjestima koja vode u baraž za opstanak u T-Com 1. CFL. Mrežu Tuzana dva puta sa bijele tačke zatresao je Nikola Sekulić dok je treći pogodak za domaćina djelo Neda Turkovića. Jedini pogodak za goste postigao je Mario Gavrilović.

Fudbaleri Bokelja poraženi su pred svojim navijačima u odmjeravanju sanga sa Petrovcem čime su znatno umanjili šanse za opstanak u elitnom društvu crnogorskog fudbala. Kotorani nakon 30. odigranih kola imaju sedam bodova manje u odnosu na ekipu Dečića koja zauzima 11. mjesto na tabele. Jedini pogodak na meču postigao je Nenad Jovanović u 79. minutu susreta.

Ekipa Berana nije uspjela da savlada Grbalj pred svojim navijačima i pobjegne iz opsane zone. Susret je završen bez pobjednika sa po jednim golom na obije strane. Gosti u u finišu prvog dijela došli do prednosti preko Kaluđerovića da bi u petom minutu nastavka Novović postavio konačan rezultat susreta.

Rezultati
Budućnost – Zeta 2:2
Radonjić 26', Golubović 78' – M. B. Radulović 44', Korać 48'
Rudar – Mogren 4:1
I. Jovanović 41' (p), Alić 45', Vlahović 55' (p), Nerić 90+3' – Pržica 28'
Sutjeska – Mladost 2:0
Šušnjar 22', 43'
Lovćen – Dečić 3:1
Sekulić 34' (p), 81' (p), Turković 90' – Gavrilović 42'
Berane – Grbalj 1:1
Novović 50' – Kaluđerović 45'
Bokelj – Petrovac 0:1
Jovanović 79'