Vodeći timovi na tabeli T-Com 1. CFL upisali su nove pobjede u 29. kolu šampionata. Budućnost je slavila na gostovanju u Petrovcu, dok je Rudar bio bolji od Zete u Golubovcima. Mladost je na Starom aerodromu savladala Bokelj, Dečić je upisao „minimalac“ u odmjeravanju snaga sa Beranama, dok su Sutjeska i Lovćen upisali pobjede na gostovanjima Grblju i Mogrenu.

Budućnost je lako došla do nova tri boda na za njih uvjek neugodnom gostovanju u Petrovca – dva tima su u prvom dijelu sezone remizirala na stadionu pod Malim brdom. Za razliku od meča koji je odigran u oktobru, izabrnici Miodraga Radulovića lako su nalazili put do protivničkog gola što je rezultiralo sa četiri lopte u mreži domaćih.

Desetu uzastopnu pobjedu Budućnosti najavio je Admir Adović – napadač gostiju je u 20. minutu  postigao 21. ovosezonski pogodak i donio prednost svom timu. Sedam minuta kasnije mrežu Petrovca zatresao je i Radonjić, da bi se do odlaska na odmor u listu strijelaca upisao i Dragan Bošković. Petrovčani su u posljednjem minutu regularnog toka susreta uspjeli da smanje prednost gostiju preko Jovanovića, ali je u sudijskoj nadoknadi vremena Golubović vratio tri gola prednosti ekipi Budućnosti.

Teško gostovanje imali su i fudbaleri Rudara. Izabranici Dragana Radojičića za protivnika su imali ekipu Zete, koja je u 28. kolu savladala Mogren i preuzela treće mjesto na tabeli od Budvana. Ipak, Pljevljaci su nakon prvog dijela susreta koji je završen bez pogodaka u nastavku tri puta matirali odbranu domaćina. Mrežu Zete načeo je Predrag Brnović u četvrtom minutu nastavka, da bi prednost Rudara duplirao Ivica Jovanović u 68. minutu. Sedam minuta kasnije Rustemović je postavio konačan rezultat susreta.

Nakon fudbalera Zete tri boda sa Lugova odnijela je i ekipa Lovćena. Cetinjani, koji su sa tri boda iz prošlog kola po prvi put van opasne zone, uspjeli su da nastave seriju dobrih rezultata i sačuvaju mjesto koje garantuje opstanak u eliti i naredne sezone. Gosti su došli do prednosti preko Sekulića koji je pogodio sa bijele tačke u 17. minutu, ali je domaćin uspio da dođe do izjednačenja prije odlaska na odmor – Ratko Zec je pogodio u 40. minutu. Pogodak vrijedan tri boda za Cetinjane postigao je Milan Đurišić u 70. minutu.

Mladost je pred svojom publikom upisala pobjedu u duelu sa ekipom Bokelja. Izabranici Miodgraga Vukotića do tri boda su došli golovima Luke Rotkovića i Marka Raičevića u prvom dijelu susreta. Kotorani su imali priliku da smanje prednost domaćina u nastavku ali Todorović nije uspio da iskoristi jedanaesterac. Bokelj je i dalje poslednjeplasirana ekipa na tabeli, sa pet bodova manje od Sutjeske koja drži 11. poziciju.

Najubjedljiviju pobjedu u 29. rundi šampiontata upisala je Sutjeska – Nikšićani su savladali Grbalj u Radanovićima rezultatom 4:0. U trijumfu čete Saše Petrovića istakao se Đorđe Šušnjar sa dva pogotka, dok su se u listu strijelaca po jednom upisali Baćo Nikolić i Božo Marković.

Dečić je upisao minimalnu pobjedu u odmjeravanju snaga sa Beranama pred svojim navijačima. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Darko Đukić u 17. minutu susreta.

Rezultati
Mogren – Lovćen 1:2
M. Zec 40' – Sekulić 17' (p), Đurišić 70'
Zeta – Rudar 0:3
Brnović 49', I. Jovanović 68', Rustemović 75'
Petrovac – Budućnost 1:4
Jovanović 90' – Adrović 20', Radonjić 27', Bošković 34', Golubović 90+3'
Mladost – Bokelj 2:0
Rotković 24', Raičević 39'
Grbalj – Sutjeska 0:4
Šušnjar 14', 45', B. Nikolić 26', Marković 90'
Dečić – Berane 1:0
Đukić 17'