Fudbaleri Budućnosti stekli su pet bodova prednosti nakon odigrani 28 kola T-Com 1. CFL. „Plavo-bijeli“ su do vrha napunili mrežu Mladosti u gradskom derbiju i iskoristili kiks Rudara pred svojom publikom u meču sa Petrovcem.

Zeta je u uzbudljivom susretu odigranomu Budvi savladala Zetu, dok su Sutjeska i Lovćen upisali važne pobjede u borbi za opstanak. Bokelj je pred svojim navijačima osvojio samo bod u komšijskom derbiju sa Grbljem.

Budućnost je pred praznim tribinama Gradskog stadiona pod Goricom do vrha napunila mrežu Mladosti i pobjegla na „plus“ pet u odnosu na drugoplasirani Rudar. Novu pobjedu i goleadu na najvećem crnogorskom stadionu najavio je Admir Adrović koji je u drugom minutu susreta iskoristio ukazanu priliku i pogodio metu. „Plavo-bijeli“ su sredinom prvog dijela imali priliku da dupliraju prednost, ali Dragan Bošković nije uspio da iskoristi jedanaesterac. Prethodno je Šofranac nepropisno zaustavio Radonjića i zaradio isključenje.

Domaći su ipad na odmor otišli sa dva gola prednosti pošto je kapiten Bošković u posljednjem minutu prvog dijela matirao Kostića. Nastavak susreta donio je još efikasniju igru Radulovićeve čete. Nakon četiri minuta igre u nastavku Adrović se po 20. put u sezoni upisao u listu strijelaca, da bi Golubović i Radonjić za samo dva minuta po jednom pogodili mrežu protivnika. Konačan rezultat susreta postavio je Darko Nikač u sudijskoj nadoknadi vremena.

Rudar je posustao u potjeri za ekipom Budućnosti. Pljevljaci su na svom terenu ugostili ekipu Petrovca i osvojili samo bod, pa nakon 28. kola za liderom šampionata zaostaju pet bodova. Petrovčani su se tako revanširali Rudaru za eliminiaciju u polufinalu Kupa Crne Gore.

Uzbudljiv meč gledan je u Budvi, gdje su snage odmjerili Mogren i Zeta. Uspješniji su bili gosti koji su u samom finišu došli do sva tri boda, iako su tokom susreta u dva navrata imali po gol prednosti. Golubovčani su do prednosti došli nakon 14 minuta igre preko Novovića, da bi samo pet minuta kasnije Vujović poravnao rezultat. U 62. minutu Korać je izborio najstrožiju kaznu koju je sam pretvorio u pogodak, ali su Budvani sedam minuta kasnije preko kapitena Marka Bakića ponovo izjednačili rezultat. Dva minuta prije kraja susreta Petar Orlandić je postigao treći pogodak za Zetu i postavio konačan rezultat susreta.

Lovćen je pred svojim navijačima upisao tri veoma važna boda u borbi za opstanak u elitnom društvu crnogorskog fubala. Cetinjani su na Oblića poljani golovima Bondžića i Perutovića u prvom dijelu susreta savladali ekipu Berana.

Velika tri boda osvojila je i pretposljednja Sutjeska u duelu sa Dečićem. Nikšićani su po jednom tresli mrežu Tuzana u oba dijela susreta. Šušnjar je u 43. minutu otvorio vrata pobjede svom timu, da bi osvajanje tri boda ovjerio Pejović u 74. minutu susreta.

Poslednjeplasirani Bokelj je pred svojim navijačima osvojio samo bod u komšijskom derbiju sa Grbljem. Kotorani su od 30. minuta imali zaostatak od jednog gola koji su uspjeli da nadoknade pogotkom Kasalice sa bijele tačke u 66. minutu, ali do kraja susreta nisu uspjeli da dođu do preokreta iako su imali igrča više.

Rezultati
Budućnost – Mladost 6:0
Adrović 2', 49', Bošković 45', Golubović 59', Radonjić 60', Nikač 90'
Rudar – Petrovac 0:0
Mogren – Zeta 2:3
Vujović 19', Bakić 71' – Novović 14', Korać 62' (p), Orlandić 88'
Lovćen – Berane 2:0
Bondžić 31', Perutović 42'
Sutjeska – Dečić 2:0
Šušnjar 43', Pejović 74'
Bokelj – Grbalj 1:1
Kasalica 66' (p) – Lađić 30'