Finale Kupa u pionirskoj konkurenciji (igrači rođeni 1997. i mlađi) u kojem se sastaju Budućnost i Igalo odigraće se u srijedu 02.05.2012. godine na terenu trening kampa Fudbalskog saveza Crne Gore.

Ekipa Budućnosti na putu do finala eliminisala je u prvom kolu Kupa Srednje regije ekipu Iskre (7:0), da bi u seledećoj rundi rezultatom 2:0 pobijedili Čelik. Polufinale je donijelo duel sa ekiom Blu stara i pobjedu rezultatom 3:1 dok su u finalnom meču savladali Dečić sa 3:0.

Igalo je u takmičenju Južne regije eliminisalo četiri protivnika. U prvom kolu tim iz Igala eliminisao je Cetinje rezultatom 5:0, dok su u drugom kolu sa 6:0 savladali Tivat. U polufinalu Igalo je bilo bolje od Mornara (3:0) dok su u finalnom meču savladali Grbalj rezultatom 3:1.

Trener Igala Srđan Mandić istakao je da je sam plasman u finale nacionalnog Kupa veliki uspjeh za njegovu ekipu.

- Ovo je prvi put da se jedna od takmičarskih ekipa Igala nadje u finalu Kupa Crne Gore. Sam plasman u finale je veliki uspjeh. Znamo sa kim igramo u finalu, znamo da je Budućnost i u bivšoj Jugoslaviji bila rasadnik talenata, da su favoriti u ovom finalu... Isto tako, znam da imamo dobru ekipu i da nam pobjeda na turniru koji su ogranizovale ambasade Poljske i Ukrajine prošlog mjeseca uliva dodatni optimizam da još jednom možemo savladati izvanrednu ekipu Budućnosti koju vodi Slavko Vlahović, rekao je Mandić.

Trener Budućnosti Slavko Vlahović ističe da će njegova ekipa kroz dobru igru pokušati da dođe do trofeja.

- Očekujem dobru utakmicu u finalu Kupa na kojoj će gledaoci imati priliku da vide dvije dobre ekipe. Sa ovom ekipom radim od njihovog formiranja, posljednje tri godine i u tom periodu smo zajedničkim radom došli do igre kakvu žeimo. Pokušavamo da kroz igru dođemo do protivničkog gola i rezultata. Svoje igrače učim da fudbal nije samo igra već i obaveza u kojoj ako su dovoljno inteligentni igrači mogu i uživati, Ozbiljno prilazimo obavezama i nadamo se da će nam takav pristup donijeti rezultat u finalu Kupa, rekao je Vlahović.

Finale Kupa za pionire igra se u srijedu na terenu trening kampa Fudbalskog saveza sa početkom u 18.00 časova.