Vodeći timovi na tebeli T-Com 1. CFL upisali su nove pobjede u mečevima 27. kola. Budućnost je bila ubjedljiva na gostovanju Grblju, drugoplasirani Rudar slavio „minimalac“ na Starom aerodromu,

Mogren bolji od Petrovca u komšijskom derbiju, dok je Zeta u utakmici sa najvećim brojem pogodaka bila bolja od Lovćena. Velike bodove u borbi za opstanak osvojila je ekipa Berana u duelu sa Sutjeskom, kao i Bokelj koji je slabvio u Tuzima.

Budućnost je upisala osmu uzastopnu pobjedu na gostovanju u Radanovićima. Izabranici Miodraga Radulovića su po dva puta tresli mrežu u oba poluvremena. Mrežu Grblja načeo je Kojašević u 12. minutu da bi samo pet minuta kasnije Bošković sa bijele tačke duplirao prednost svog tima. U nastavku susreta mrežu domaćina pogodio je i najbolji strijelac lige Adrmir Adrović – napadač lidera šampionata upisao je 18 pogodak u tekućem šampionatu. Konačan rezultat postavio je Stefan Mugoša šest minuta prije kraja susreta.

Pobjedu na gostujućem terenu slavila je i ekipa Rudara. Pljevljacima je bio dovoljan jedan pogodak na Starom aerodromu kako bi savladali ekipu Mladosti. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Igor Ivanović u 34. minutu nakon odlične akcije kompletnog veznog reda tima iz Pljevalja.

Komšijski derbi, duel Petrovca i Mogrena odlučio je takođe samo jedan pogodak. U 80. minutu susreta Luka Đorđević je pogodio mrežu Petrovca i obezbijedio svom timu nova tri boda.

Najviše pogodaka u 27. kolu, ukupno pet, viđeno je u duelu Zete i Lovćena. Bodovni su ostali u Golubovcima a mreža Cetinjana tresla se tri puta – dva puta precizan je bio Goran Burzanović, dok je treći pogodak za domaćina postigao Orlandić. Oba pogotka za ekipu Lovćena postigao je Radović.

Ekipa Berana je pred svojim navijačima savladala ekipu Sutjeske, koja nakon pobjede Bokelja u Tuzima ima isti broj bodova kao Kotorani. Beranci su duel sa Nikšićanima riješili u prvom dijelu, kada su preko Tomovića i Radovića stigli do nedostižna dva gola prednosti.

Posljednjeplasirani Bokelj priredio je iznenađenje u Tuzima i sa nova tri boda vratio nadu da može spasiti prvoligaški status. Kotorani su do pobjede nad ekipom Dečića došli pogotkom Stojanovića u 22. minutu susreta i sada su izjednaceni sa Sutjeskom koja se nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli.

Rezultati
Grbalj – Budućnost 0:4
Kojašević 12', Bošković 17' (p), Adrović 56', Mugoša 84'
Mladost – Rudar 0:1
Ivanović 34'
Zeta – Lovćen 3:2
Burzanović 52', 62', Orlandić 64' – Radović 42', 54'
Berane – Sutjeska 2:0
Tomović 22', Radović 32'
Dečić – Bokelj 0:1
Stojanović 22'
Petrovac – Mogren 0:1
Đorđević 80'