Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je Finsku rezultatom 1:0 u trećem kolu turnira „Nereo Roko“. Naši kadeti takmičenje su završili kao trećeplasirana selekcija grupi A, iza Hrvatske i Meksika koji su izborili plasman u nastavak takmičenja.

Izabranici Borisa Ljutice uspjeli su da u posljednjem meču na turniru dođu do svoje igre, koja je rezultirala minimalnom pobjedom.

Utakmica je odlučena u desetom minutu kada je Šebek nakon prodora po desnoj strani, oslobodio se čuvara a zatim efektnim udarcem spoljnim dijelom stopala pogodio dalji ugao protivničkog gola.

Finska je bila ravnopravan rival samo početkom drugog dijela susreta, kada su Skandinavci imali terensku inicijativu ali nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze gol naše selekcije.

Selektor Boris Ljutica istakao da su na turniru „Nereo Roko“ imali tri jako dobre provjere.

- Ovo je prvo međunarodno turnirsku takmičenje u karijerama ovih momaka, sa kvalitetnim protvinicima i prvi dodir sa ovim sistemom takmičenja. Jako dobre provjere su iza nas jer i iz poraza od Hrvatske i Meksika možemo mnogo toga da naučimo. Pobjeda u današnjem meču sa dobrom ekipom Finske je potpuno zaslužena jer smo i u polju bili organizovani, sa pravom idejom što je i rezultiralo odličnom situacijom u desetom minutu i još boljim pogotkom Šebeka. Ceka nas dosta rada sa ovom generacijom za koju treba imati strpljenja i u koju treba vjerovati, rekao je Ljutica.


Crna Gora – Finska 1:0

Hermagor – Gradski stadion.
Gledalaca: 200.

Sudija: Sinani Gunthes (Austrija)

Strijelci
Šebek 10'

Žuti kartoni
Grivić – Crna Gora

Crna Gora: Stijepović, Grivić, A. Vukčević, Nilović, Banović, Vilotijević (Rudović), Cmiljanić (Kukuličić), Šebek, Morović, Milošević (Đokaj), Radišević (Đ. Vukčević).
Finska: Mujunen, Friberg, A. Ojanpera, Galibert, Konktmen (Kempainen), Ljouni, Kose, Raisenen, Lasas, Fistron (Pietola), Jasekeinen (R. Ojanpera).