Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je danas od Meksika sa 1:0 u drugom kolu turnira "Nereo Roko" , čime je izgubila šanse da odbrani titulu osvojenu prošle godine.

Meč je riješen u 15. minutu kada je Haimez prevario dvojicu čuvara i asistirao za Ernandes Kasijana, koji je oštrim udarcem sa lijeve strane iskosa pogodio dalji ugao našeg gola. Naša selekcija je imala odličnu priliku da uzvrati sredinom prvog poluvremena, ali je šut Kukiličića glavom nakon kornera bio zamalo neprecizan. Meksikanci su se u nastavku odlučili za odbranu sopstvene mreže, što im je na kraju donijelo i pobjedu.

- Ovo je bila izuzetno tvrda utakmica, sa puno jakog tempa i mnogo besoštednih duela. Naši momci su odigrali mnogo bolje nego u premijernom meču sa Hrvatskom, ali nas je skupo koštala individualna greška u odbrani koju je protivnik kaznio efektnim golom. Meksiko je nakon gola znalački čuvao rezultat, a mi nismo iskoristili najbolju priliku preko Kukiličića. Sjutra nas očekuje duel sa Finskom u kojem ćemo pokušati da popravimo utisak koji smo ostavili u dosadašnjem dijelu turnira - rekao je naš selektor Boris Ljutica.

Crna Gora će protiv Skandinavaca igrati sjutra u Hermagoru, sa početkom u 15.30 časova, što će joj biti posljednji meč na turniru pošto su Hrvatska i Meksiko sa po dvije pobjede već obezbijedili plasman u polufinale.



Crna Gora - Meksiko 0:1

Arnoldštajn - Gradski stadion.
Gledalaca: 200.

Strijelac
0:1 - Ernandes Kasijano 15'

Žuti kartoni
Rudović - Crna Gora

Crna Gora: Stijepović, Grivić, A.Vukčević, Nilović, Banović, Rudović (Radišević), Kukuličić, Cmiljanić, Đ.Vukčević, Šofranac (Vujović), Morović.

Meksiko: Resendes, Ramirez, Rodrigez, Rivas, Ernandes Kasijano, Dijaz (Navaro), Očoa Čavez, Haimes (Granados), Hernandez Osuna, Robles, Alkantar Gonzales.



Rezultati

Hrvatska - Finska 2:0
Crna Gora - Meksiko 0:1

Tabela
1. Hrvatska 2 2-0-0 5:0 6
2. Meksiko 2 2-0-0 3:0 6
3. Crna Gora 2 0-0-2 0:4 0
4. Finska 2 0-0-2 0:4 0