Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom meču turnira „Trofej Nereo Roko“ od selekcije Hrvatske rezultatom 3:0.

Hrvati su krunisali bolju igru i upisali zasluženu pobjedu u prvom kolu turnira. Naši kadeti nisu uspjeli da iskoriste dvije prilike pri rezultatu 1:0 za Hrvatsku, što je protivnik iskoristio i sa dva pogotka riješio pitanje pobjednika.

Hrvatska je dobro otvorila meč i došla do prednosti nakon osam minuta igre – Pršo je nakon dubinske lopte koja je preskočila naše štopere izašao sam ispred golmana i lako zatresao mrežu.

Do odlaska na odmor naši kadeti imali su priliku da poravnaju rezultat, ali Kukuličić nije uspio da iz izegledne prilike pogodi metu. Na startu drugog dijela, Kukuličić je ponovo bio u prilici, ali start protivničkog štopera nije okarakterisan kao dovoljan za dosuđivanje najstrožije kazne.

„Vatreni“ su duplirali prednost u 47. minutu. Fiolić je sjajno prihvatio loptu na sredini, povukao je desetak metara a zatim dodao do Brodića koji je plasirao loptu pored našeg golmana. U posljednjem minutu susreta Zabec se lako oslobodio kompletne odbrane našeg tima i po treći put savladao Stijepovića.

Selektor Boris Ljutica nakon meča istakao je da su Hrvati zasluženo savladali našu selekciju u prvom meču turnira.

- Zaslužena pobjeda Hrvatske. Prva dva gola smo primili nakon individualnih grešaka naših štopera, dok je treći pogodak u posljednjem minutu primljen nakon greške kompletne odbrane našeg tima. Nismo iskorisitli šansu preko Kukuličića pri rezultatu 1:0, dok je isti igrač u drugom poluvrmenu oboren u kaznenom prostoru protivnika kada je bio sam pred golimanom. U igri je još šest bodova i uradićemo sve protiv Meksika i Finske kako bi9 se kvalifikovali za nastavak turnir, rekao je Ljutica.

Naredni meč naša selekcija igra u četvrtak, 26. aprila protiv selekcije Meksika.


Hrvatska – Crna Gora 3:0

Kočahmauten – Stadion Komuale.
Gledalaca: 150.

Sudija: Trampikič (Austrija)

Strijelci
Prša 8', Brodić 47', Zabec 60'

Žuti kartoni
Stolnik – Hrvatska

Hrvatska: Marić, Iharoš, Zabec, Oštrek, Džijan, Stolnik (Bogdan), Fiolić, Prša (Dabro), Brodić, Roguljić, Murić.
Crna Gora: Stijepović, Grivić, A. Vukčević, Nilović (Morović), Đokaj (Đ. Vukčević), Banović, Rudović (Vujović), Kukuličić (Radišević), Vilotijević (Milošević), Šebek.