Budućnost i Rudar nastavili su šampionsku trku pobjedama u mečevima 26. kola T-Com 1. CFL. Podgoričani su bili bolji od Dečića, dok je Rudar upisao minimalac u odmjeravanju snaga sa Grbljem. Nove pobjede upisali Mogren i Zeta, dok je Lovćen osvojio velika tri boda u borbi za opstanak. Fudbaleri Berana slavili pobjedu na gostovanju u Kotoru.

Budućnost nije ponovila grešku Rudara iz prethodnog kola u kom su Pljevljaci osvojili samo bod u duelu sa ekipom Dečića. Izabranici Miodgraga Radulovića tri puta su tresli mrežu Tuzana i upisali nova tri boda. Domaćin je sjajno otvorio meč i došao do prednosti u trećem minutu preko Cicmila. Dečić je uspio da odgovori u 57. mimutu preko Edina Lekića, ali je neriješen rezultat bio na snazi samo tri minuta. Drugim pogotkom na meču Cicmil je vratio prednost Budućnosti, da bi u 62. minutu Dragan Bošković postavio konačan rezultat susreta.

Rudar se pred svojim navijačima dugo mučio da slomi otpor borbenih Grbljana, ali je ipak nakon odlične akcije po desnoj strani i još boljeg dodavanja petom Igora Ivanovića vezista domaćih Predrag Brnović u 50. minutu pogodio gol gostiju. Pljevljaci su imali još nekoliko veoma izglednih prilika, ali im je za nova tri boda bio dovoljan samo jedan pogodak.

Nakon poraza u komšijskom derbiju od Grblja pobjedama se vratio i aktuelni šampion, ekipa Mogrena -  majstori sa mora su na svom terenu nadigrali podgoričku Mladost. Izabranici Branislava Milačića odlično su otvorili meč, došli do prednosti u petom minutu preko Vujovića, da bi samo tri minuta kasnije Miodrag Zec duplirao prednost svog tima. Gosti su odgovorili preko Merdovića koji je u 38. minutu pogodio sa penala, ali do kraja susreta nisu uspjeli da dođu do izjednačenja.

Sigurnu pobjedu upisalal je i četvrtoplasirana Zeta koja je na Trešnjici ugostila ekipu Petrovca. Golubovčani su do prednosti doći veći u trećem minutu preko Došljaka, da bi konačan rezultat susreta postavio Ivan Knežević u 19. minutu.

Veliki korak u borbi za opstanak u elitnom društvu crnogorskog fudbala danas je načinila ekipa Lovćena koja je pogotkom Sekulića sa bijele tačke u 19. minutu savladala Sutjesku, direktnog rivala u borbi za opstanak u T-Com 1.CFL.

Bokelj nije uspio da iskoristi poraz Nikšićana i pobjegne sa posljednjeg mjesta. Kotorani su ugostili ekipu Berana koja je sa stadiona u Škaljarima odnijela cijeli plijen. Jedini pogodak na meču postigao je kapiten gostiju Marko Lalević u osmom minutu susreta.

Rezultati
Rudar – Grbalj 1:0
Brnović 50'
Budućnost – Dečić 3:1
Cicmil 3', 60', Bošković 62' – Lekić 57'
Mogren – Mladost 2:1
Vujović 5', Mi. Zec 8' – Merdović 38' (p)
Zeta – Petrovac 2:0
Došljak 3', Knežević 19'
Lovćen – Sutjeska 1:0
Sekulić 19' (p)
Bokelj – Berane 0:1
Lalević 8'