Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je selekciju Švajcarske rezultatom 1:0 u drugom prijateljskom meču odigranom u Niderhasliju. Naši omladinci do pobjede su došli pogotkom Marka Jankovića u 14. minutu susreta.

Nakon prvog meča u kojem su uprkos dobroj igri i većem broju prilika upisali samo remi, izabranici Aleksandra Miljenovića danas su bolju igru i terensku inicijativu krunisli minimalnom pobjedom.

„Sokolići“ su do prednosti, i kako se na kraju ispostavilo pobjede, došli nakon prve povoljne prilike pred golom protivnika – centaršut  Boljevića udarcem glavom sa sedam metara krunisao je vezista Marko Janković.

Naši omladinci nastavili su sa napadima ka golu protivnika, pa su izgledne prilike u samom finišu prvog dijela propustili Hočko i Janković .

I u nastavku susreta Miljenovićevi izabranici nisu imali sreće i koncentracije u samoj završnici akcija. U 61. minutu Rmuš je sa sedam metara tukao glavom pored stative nakon centaršuta Boljevića, da bi dva minuta kasnije Hočko izašao sam ispred golmana protivnika koji je uspio da sačuva mrežu.

Švajcarci su pokušali dugim loptama i preskakanjem sredine terena dođu do izjednačenja ali  su naši defanzivci na čelu sa golmanom Delibašićem uspjeli da izađu kao pobjednici iz duela sa protivničkim napadačima.

Selektor Aleksandar Miljenović istakao je da su njegovi izabranici ostvarili dva odlična rezultata u odmjeravanju snaga sa Švajcarcima.

-Izuzetno sam zadovoljan nakon ove dvije utakmice u Švajcarskoj. Nije lako ponoviti dvije dobre partije i ostvariti dva dobra rezultata u duelu sa odličnom selekcijom kao što je Švajcarska.  Momci su odigrali dvije zaista dobre utakmice, u kojima su prikazali borbenu i tehnički  dobru igru, koja je na oba susreta donijela po nekoliko izglednih prilika. Ova generacija igrača je u duelima sa Švajcarskom pokazala da hoće da igra fudbal i da može ravnopravno da igra sa jakim evropskim selekcijama. Iako su prijateljske utakmice u pitanju, moram reći da smo ostvarili veliki uspjeh u Švajcarskoj, rekao je selektor omladinske reprezentacije Aleksandar Miljenović.


Švajcarska – Crna Gora 0:1

Niderhasli – Stadion: GC kampus.

Strijelci
Janković 14'

Švajcarska: Antonio, Gudit (Bertone), Gulen, Angha, Araz (Šaćirović), Malele (Regaci), Kabamba, Matri, Korbaz (Cimba),Dužmani, Tabaković.  
Crna Gora: Delibašić, Raspopović, Janković (Poček), Kopitović, Vujačić, Hočko, Draganić, Kalačević (Šljivančanin), Racković, Boljević (Jeknić), Lagator.