Mlađa omladinska reprzentacija Crne Gore igrala je neriješeno (1:1) u prvom prijateljskom meču sa odgovarajućom selekcijom Švajcarske.



“Sokolići” prikazali odličnu igru u duelu sa protivnikom čiji igrači pored švajcarskih klubova brane boje evropskih velikane, Arsenala, Milana, Olimpik Liona… Izabranici Aleksandra Miljenovića imali su terensku inicijativu, stvorili  veći broj prilika pred golom protivnika, ali se mreža Mvoga zatresla samo u 80. minutu nakon šuta Marka Jankovića iz slobodnog udarca.

Prvo poluvrijeme rezultatski je pripalo domaćinu, iako je naš tim imao više od igre i veći broj prilika. Izgledne šanse u prvom dijelu propustilu su da realizuju Janjušević, Rmuš i Kalačević. Kazna za promašaje stigla je u 28. minutu nakon odlične akcije koju je preciznim udarcem sa deset metara krunisao Malele.

Nastavak susreta obilježila je ofanzivna igra “sokolića” koja je kruinsana u 80. minutu susreta – Janković je izveo slobodan udarac sa 18 metara, lopta na putu ka mreži zakačila nekog iz živog zida, prevarila golmana domaćih i odsjela u mreži. “Sokolići” su u samom finišu imali priliku da u potpunosti preokrenu rezultat, ali je udarac Počeka iz izgledne pozicije zaustavio Mvogo.

Nakon susreta selektor Miljenović istakao je da su njegovi izabranici odigrali veoma dobar meč.

- Jako sam zadovoljan nakon ovog remija, jer je ovo tek drugo okupljanje ove generacije igrača. Nekoliko igrača je nastupalo za stariju selekciju, ali moram podsjetiti da smo u ovom sastavu  igrali samo protiv Srbije. Zadovoljan sam jer smo u duelu sa izuzetno jakim protivnikom imali veći posjed lopte, više izglednih prilika ali se mreža protivnika zatresla samo jednom. Dobra igra u polju rezultat je odličnog odnosa prema igri i obavezama. Ekipa je pokazala da ima karakter jer su momci uspjeli da se vrate nakon minusa iz prvog poluvremena i dođu do izjednačenja. Na kraju, čestitao bih igračima na prikazanoj igri u prvom meču sa Švajcarcima, rekao je Miljenović.

Drugi meč, koji se igra u Niderhasliju, zakazan je za 19. april sa početkom u 18.00 časova.



Švajcarska – Crna Gora 1:1

Vil – Stadion Bergholc.

Strijelci
Malene 28' – Janković 80'

Švajcarska: Mvogo, Angha, Gudit (Dužmani), Gulen (Šaćirović), Kabamba, Matri, Araz (Selmani), Infante, Bertone (Cimna), Korobaz, Malene.
Crna Gora: Delibašić, Raspopović, Kopitović, Vujačić, Milošević, Hočko, Lagator, Janjušević (Poček), Kalačević (Janković), Šljivančanin (Boljević), Rmuš.