Futsal selekcija Crne Gore pobijedila je danas u Tivtu Poljsku sa 3:2 u međunarodnoj prijateljskoj utakmici i tako se revanširala gostima za jučerašnji poraz.

Za razliku od prvog meča, naša selekcija je od starta utakmice bila ta koja je diktirala ritam a dobra igra je nagrađena u 10. minutu kada je Mugoša sjajno preskočio čuvara i neodbranjivo šutirao sa 10-ak metara. Nakon gola naša selekcija je prepustila incijativu protivniku, a svoje šanse imala je nakon kontranapada. Upravo nakon jednog od njih "sokoli" su duplirali prednost - Perović je odlično lansirao Barovića koji je efektno lobovao golmana Poljske.

Nakon drugog gola gosti su se potpuno otvorili, što je naša selekcija kaznila desetak minuta kasnije kada je Barović odlično navukao na sebe dvojicu protivničkih igrača, a zatim lansirao Mugošu koji se poigrao sa golmanom i donio našem timu nedostižnu prednost. U finišu meča Poljaci su igrali sa šest igrača u polju, dok su naši zbog kraće klupe izgubili na svježini što su Budnjak u 36. i Mašura u posljednjem minutu utakmice iskoristili da ublaže poraz svog tima.

- Danas je bilo mnogo bolje nego u subotu, i to ne kažem samo zato što smo pobijedili. Dobro smo analizirali protivnika nakon prve utakmice i u potpunosti nadigrali jakog protivnika, iako sam na raspolaganju imao četiri igrača manje nego na prvoj utakmici. Zeković nije mogao da nastupi zbog povrede, dok su Vukčević, Tomović i Damjanović izostali zbog porodičnih obaveza, što se osjetilo u finišu utakmice nakon isključenja Perovića kada su Poljaci ubacili igrača umjesto golmana. I pored toga odigrali smo odličnu utakmicu, poveli smo na vrijeme, koristili svoje šanse i ne bi bilo nezasluženo i da smo slavili sa ubjedljivijom razlikom - rekao je nakon utakmice naš selektor Sveto Ljesar.



Crna Gora - Poljska 3:2

Tivat - Dvorana: "Župa".
Gledalaca: 300

Strijelci
1:0 - Mugoša 10'
2:0 - Barović 23'
3:0 - Mugoša 33'
3:1 - Budnjak 36'
3:2 - Mašura 40'

Žuti kartoni
Bošković - Crna Gora
Budnjak - Poljska

Crveni karton
Perović 36' - Crna Gora
Kjelpinski 40' - Poljska

Crna Gora: Despotović, Drašković, Barović, Perović, Mugoša. Igrali još: Bošković, Bajović, Drašković, Ćalasan, Jovanović, Kovačević.

Poljska: Foltin, Zebrovski, Milevski, Somina, Dura. Igrali još: Bartolomej, Ojenizak, Kjelpinski, Vohčjehovski, Mašura, Čeh, Budnjak, Mikotajevič, Kubik.