Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Tivtu od selekcije Poljske sa 3:0.

Poljaci su se predstavili kao veoma snažna i uigrana ekipa, koja je odmah nametnula žestok tempo i dominirala tokom većeg dijela prvog poluvremena. Ovaj dio igre gosti su riješili u svoju korist golom Kubika u 12. minutu.

U drugom poluvremenu Crna Gora je mnogo bolje parirala jakom protivniku i imala nekoliko izglednih šansi da poravna rezultat, od kojih je najbolju propustio Mugoša. Kako je vrijeme odmicalo, bolja fizička pripremljenost Poljaka je došla do izražaja, pa su Vojčjehovski i Ojenižak golovima u 30. i 33. minutu ovjerili pobjedu svog tima. Naša selekcija je u finišu imala dobru priliku da postigne počasni pogodak, koji je po svemu prikazanom zaslužili, ali je udarac Mugoše zaustavila stativa.

- Ono što smo znali o Poljacima pokazalo se tačnim - radi se oveoma jakoj i spremnoj ekipi, koja ima dvije praktično identične postave. Veoma su uigrani, a česte zamjene im omogućavaju da diktiraju žestok ritam tokom čitavog meča, vrlo dobro znaju šta žele na svakom dijelu terena. U suštini nisam nezadovoljan, imali smo bar šest-sedam stopostotnih prilika za gol, ali je njihov golman izvanredno branio - rekao je naš selektor Sveto Ljesar nakon utakmice.

Dva tima ponovo će odmjeriti snage u nedjelju, takođe u dvorani "Župa" u Tivtu. Utakmica će početi u 18 časova.

- Utakmicu je odlučila fizička pripremljenost, ali i činjenica da smo sa previše respekta ušli u utakmicu. Tek nakon primljenog gola počeli smo da igramo kako znamo. Da smo iskoristili makar trećinu šansi koje smo napravili, pitanje je kako bi se završila utakmica. Sada znamo kakvi su, naši momci su shvatili da se protiv njih može igrati, pa očekujem i bolji rezultat. Sigurno je da ćemo u narednoj utakmici krenuti mnogo hrabrije nego danas - ističe Ljesar.



Crna Gora - Poljska 0:3

 

Tivat - Dvorana: "Župa".
Gledalaca: 300

Strijelci
0:1 - Kubik 12'
0:2 - Vojčjehovski 30'
0:3 - Ojenižak 33'

Crna Gora: Despotović, Barović, Bajović, Damjanović, Mugoša. Igrali još: Bošković, Drašković, Ćalasan, Perović, Zeković, Jovanović, Gojković, Kovačević, Vukčević,

Poljska: Bartolomej, Ojenizak, Kjelpinski, Vohčjehovski, Mašura. Igrali još: Foltin, Čeh, Zebrovski, Milevski, Somina, Budnjak, Mikotajevič, Dura, Kubik.