Lider crnogorskog šampionata Budućnost pobijedila je Berane u gostima i zahvaljujući remiju Rudara u Tuzima popravila prednost u odnosu na rivala na tri boda nakon 25 odigranih kola u T-Com 1.CFL.

Podgoričani su uspješno prebrodili tradicionalno neugodno gostovanje u Beranama, a gol odluke je stigao u 17. minutu nakon kornera koji je izveo Kojašević, kada je golman Vukčević naletio na odbijenu loptu nakon šuta Pekovića i zakucao je u praznu mrežu. Do kraja utakmice Podgoričani su lako sačuvali stečenu prednost i šestom uzastopnom pobjedom popravili prednost u odnosu na najbližeg pratioca.

Rudar na teškom terenu u Tuzima morao da se zadovolji bodom protiv Dečića, iako je bio mnogo bolji rival od domaćina. Najbolju šansu na utakmici propustio je Ivica Jovanović u 23. minutu kada je Ivica Jovanović prebacio gol iz penala koji je izborio Igumanović. Do kraja meča Pljevljaci su imali još dvije odlične prilike, ali je Stojanović prvo pogodio prečku u 40. a zatim i stativu u 76. minutu. Dečić je, s druge strane, stvorio samo jednu pravu priliku poslije odlične akcije Đukića, ali je Živković nespretno reagovao na njegovo dodavanje.

Prvu pobjedu nakon zimske pauze upisao je Grbalj koji je zahvaljujući golu Kaluđerovića u 79. minutu nakon kornera savladao Mogren i tako prekinuo crnu seriju od sedam kola bez pobjede i zaustavio slobodan pad ka donjem dijelu tabele crnogorskog šampionata. Mogren je, s druge strane, sačuvao bod prednosti u odnosu na Zetu koja je remizirala bez golova protiv Mladosti na Starom aerodromu.

Važnu pobjedu upisala je Sutjeska koja je sa dva gola Šušnjara savladala Bokelj u derbiju začelja i prepustila gostima "fenjer" T-Com 1.CFL. Domaćin je poveo u 32. minutu kada je Šušnjar sa desetak metara pogodio nakon odlične asistencije Karadžića, da bi nakon tri minuta igre u drugom poluvremenu isti igrač riješio sve dileme o krajnjem ishodu utakmice, ovaj put nakon kornera Nikolića. Sutjeska je tako prekinula niz od 12 kola bez pobjede i došla na samo jedan bod zaostatka za Beranama koji trenutno drži 10. mjesto.

Pored Bokelja, koji su zakucali za dno tabele, Nikšićani su preskočili i Lovćen koji je poražen na gostovanju u Petrovcu. Gol odluke pod Malim brdom postigao je Radulović koji je u 75. minutu efektnim lobom savladao golmana gostiju Perovića koji je prethodno "kumovao" golu lošim ispucavanjem lopte.


Rezultati

Petrovac – Lovćen 1:0
Radulović 75'

Mladost – Zeta 0:0

Grbalj – Mogren 1:0
Kaluđerović 79'

Dečić – Rudar 0:0

Sutjeska – Bokelj 2:0
Šušnjar 32',50'

Berane – Budućnost 0:1
Vukčević 17'