Fudbaleri Budućnosti i Rudara upisali su ubjedljive pobjede u 24. kolu T-Com 1.CFL - lider je slavio protiv Sutjeske sa 3:0, dok su Pljevljaci kod kuće preslišali Berane sa 3:1, pa je razlika između rivala za titulu i dalje samo jedan bod.

Budućnost se dugo mučila da slomi otpor Sutjeske, iako je od 39. minuta imala igrača više zvog isključenja Jovovića. Odbrana gostiju kapitulirala je tek u 69. minutu kada se u listu strijelaca upisao mladi reprezentativac Crne Gore Marko Vukčević. Deset minuta kasnije Nikač je ugasio sve nade gostiju da mogu do boda, dok je tačku na utakmicu stavio Kojašević četiri minuta prije kraja regularnog toka.

Rudar je, s druge strane, sav posao završio u prvom poluvremenu. Brnović je donio svom timu prednost u osmom minutu, nakon čega je Ivica Jovanović golovima u 29. i 40. minutu zapečatio sudbinu Beranaca. Počasni pogodak za goste, koji su od 30. minuta igrali bez isključenog Kuča, postigao je Isljami sedam minuta prije ktaja utakmice.

Poput vodećeg tandema i ostali domaćini su imali dobar dan - Mogren je sa 3:0 savladao Dečić, Zeta je na "Trešnjici" slavila protiv Grblja sa 3:1, dok je Petrovcu gol Jovanovića u 71. minutu bio dovoljan da savlada Mladost.

Jedini gost koji se kući vratio sa osvojenim bodom bio je Bokelj koji je na Cetinju remizirao sa Lovćenom u derbiju začelja. Gosti su poveli u 13. minutu golom Vujovića, da bi podjelu bodova potpisao Perutović u 49. minutu.


Rezultati

Lovćen - Bokelj 1:1
Perutović 49' - Vujović 13'

Budućnost - Sutjeska 3:0
M.Vukčević 69', Nikač 79', Kojašević 86'

Rudar - Berane 3:1
Brnović 8', I.Jovanović 29',40' - Isljami 83'

Mogren - Dečić 3:0
Bakić 11', Vujović 34', Stevović 80'

Zeta - Grbalj 3:1
Korać 5',59', Radulović 48' (ag) - Nikolić 22'

Petrovac - Mladost 1:0
Jovanović 71'