Omladinska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno – 2:2 – sa odgovarajućom selekcijom Danske u prijateljskoj utakmici odigranoj danas na Starom aerodromu. Iako u kombinovanom sastavu, naš tim je odigrao sjajnu utakmicu, dugo vodio sa 2:0 protiv odličnog protivnika, ali je na kraju zbog sopstvenih grešaka morao da se zadovolji remijem.

Meč je počeo sjajno za naš tim – već u drugom minutu Pepić je sjajni proigrao Zarubicu u šesnaestercu gostiju koji je hladnokrvno pogodio dalji ugao protivničkog gola. Nakon postignutog gola naš tim je držao konce igre u svojim rukama, pa je protivnik prvu pravu šansu imao tek nakon pola sata igre kada je Kornelijus, nakon loše procjene Vujačića, sa pet metara šutirao preko gola. Samo četiri minuta kasnije, naš tim je duplirao prednost. Ponovo je strijelac bio Zarubica, ovog puta odličnim udarcem sa 20-ak metara. U finišu poluvremena viđen je i odličan pokušaj Pepića iz velike daljine koji je bio zamalo neprecizan.

I u drugom poluvremenu viđena je veoma dinamična igra sa mnogo više prilika na obje strane. Danci su odmah zaprijetili preko Kornelijusa u 53. minutu, da bi desetak minuta kasnije iz daljine sjajno šutirao Janković. Danci su uspjeli da izjednače u 65. minutu preko Tikosena koji je prihvatio loptu nakon duela Kornelijusa i Vujačića i sa ivice peterca matirao nemoćnog Kordića. Nakon gola Danske, tempo igre je pao i činilo se da će naša selekcija uspjeti da zadrži prednost iz prvog poluvremena. Ipak, rezervista Kalačević je u 82. minutu jeftino prodao loptu protivniku na sredini terena, a kontru gostiju rutinski je završio Brok-Madsen.

- S obzirom na sastav sa kojim smo ušli u meč, a bili smo osjetno hendikepirani, mislim da smo pružili veoma dobru igru i ostvarili dobar rezultat. U prvom poluvremenu smo igrali dobro i dali dva lijepa gola, da bi u nastavku fizički snažniji protivnik uspio da nadoknadi taj minis, pa je neriješno možda i najeralniji rezultat. Ono što me posebno raduje je što su mlađi igrači pokazali da imaju kvalitet i da se na njih može najozbiljnije računati – rekao je nakon meča naš selektor Miljenovičć.

Dva tima će se ponovo sastati u petak, takođe na terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu. Utakmica će početi u 16 časova.



Crna Gora – Danska 2:2

 

Podgorica – Trening kamp FSCG.
Gledalaca: 200.

Sudija: Radoje Pajović (Crna Gora).

Strijelci
1:0 – Zarubica 2’
2:0 – Zarubica
2:1 – Tikosen 65’
2:2 – Brok-Madsen 82’

Žuti kartoni
Milošević, Vujačić, Hočko – Crna Gora
Olsen – Danska

Crna Gora: M.Kordić, Tatar, Milošević, Janković (Kalač), Kopitović, Vujačić, Pepić, Hočko, Š.Kordić (Kalačević), Zarubica, Boljević (Šljivančanin).

Danska: J.B.Jensen, Andersen (M.Larsen), Bek (Brok-Madsen), Kornelijus, F.H.Jensen, K.Larsen, Moler, Olsen, Remer, Tikosen, Tomsen.