Omladinska reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Podgorici prvu od dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Danske. Na utakmicama koje su bile zamišljene kao generalna proba starijih omladinaca za turnir elitne runde kvalifikacija za U-19 Evropsko prvenstvo, selektor Aleksandar Miljenović, međutim, neće moći da računa na najbolji sastav pošto se prozivci nije odazvalo čak osam pozvanih igrača.

Odbrambeni igrač OFK Beograda Mirko Mustur ne može da nastupi zbog povrede dok golman Bokelja Danijel Petković, štoper Mladosti Filip Mitrović, vezisti Budućnosti Miloš Kalezić i Marko Vukčević, vezista Rudara Andrija Kaluđerović i igrači Mogrena Marko Bakić i Luka Đorđević nisu mogli da se odazovu zbog klupskih obaveza. Uz to, Boris Tatar i Šaleta Kordić biće na raspolaganju selektora samo za prvu utakmicu.

- Utakmice sa Danskom trebale su da budu naša generalna proba za elitnu rundu kvalifikacija. Mečevi sa veoma jakim protivnikom, koji je takođe učesnik eliltne runde, trebale su biti prilika za igrače da potvrde kvalitet i pokažu trenutnu formu, ali smo se umjesto toga suočili sa velikim brojem otkaza od strane klubova i povredom Mustura. To znači da svoj osnovni cilj nećemo moći da ostvarimo – rekao je naš selektor Miljenović.

Miljenović je naknadno pozvao u nacionalni tim golmana Budućnosti Vuka Radović, njegove klupske drugove Momčila Raspopovića i Aldina Kalača, igrače Mogrena Ivana Rackovića i Dušana Lagatora, Bojana Drinčića iz Čelika, Denija Hočka iz Lovćena, Filipa Kalačevića iz Zete i Jovana Šljivančanina iz Rudara.

- Raduje me činjenica što je veliki broj igrača iz omladinske reprezentacije postao nezamjenjiv u svojim klubovima i siguran sam da će sjutra imati punu minutažu. Mi ćemo, s druge strane, protiv Danske praktično nastupiti sa mlađom omladinskom selekcijom u kojoj ima igrača rođenih 1994. i 1995. godine, što je veliki hendikep jer svi znamo koliko je jedna godina velika u ovom uzrastu. Prvi put ćemo nastupiti u ovom sastavu, što će ostaviti traga na uigranosti, ali sam i pored toga siguran da će igrači koje imam na raspolaganju dati maksimum kako bi ostvarili pozitivan rezultat – istakao je Miljenović.

Prvi duel Crne Gore i Danske igra se u srijedu na Trening kampu FSCG sa početkom u 13 časova, dok će revanš biti odigran u petak na istom mjestu, ali sa početkom u 16 časova.