U Podgorici je danas održan prijateljski fudbalski turnir „Euro 2012 za mlade u Crnoj Gori“ čiji je cilj bila promocija predstojećeg Evropskog prvenstva u fudbalu u našoj zemlji. Turnir za dječake rođene 1997. godine osvojio je predstavnik Južne regije, ekipa Igala koja je u finalu savladala vršnjake iz Zete sa 1:0.

Pobjednik turnira je u polufinalu bio bolji od Budućnosti nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (regularni tok je završen bez golova), dok je Zeta bila bolja od Brskova, predstavnika Sjeverne regije. U meču za treće mjesto, Budućnost je bila bolja od Mojkovčana i zasluženo slavila sa 2:0.

U pauzi između polufinalnih duela i finala, u hotelu „Podgorica “ bila je organizovana multimedijalna prezentacija predstojećeg Evropskog prvenstva koje će se 8. juna do 1. jula igrati u Poljskoj i Ukrajini.

Organizatori ove manifestacije bile su ambasada Republike Poljske, ambasada Ukrajine i Fudbalski savez Crne Gore, čija će “A” selekcija u kvalifikacijama Svjetsko prvenstvo u Brazulu igrati protiv oba domaćina evropske smotre fudbala.


Rezultati

Polufinale
Zeta - Brskovo 1:0
Budućnost – Igalo 0:0 – penalima 4:2

Za treće mjesto
Budućnost – Brskovo 2:0

Finale
Igalo – Zeta 1:0