Vodeći dvojac T-Com 1. CFL upisao je pobjede u 23. kolu šampionata - Budućnost je slavila na gostovanju u Kotoru, dok je Rudar bio bolji od Sutjeske u Nikšiću. Mogren ubjedljiv u Bernama, Lovćen pobjedom u duelu sa ekipom Mladosti pobjegao sa posljednjeg mjesta. Bez pobjednika u Radanovićima i Tuzima. 



Budućnost je uz dosta problema i nakon preokreta došla do pobjede na gostovanju u Kotoru. Bolelji su još jednom odigrali dobru partiju u duelu sa liderom šampionata, koji je do tri boda došao nakon preokreta u drugom dijelu susreta. Kotorani su nakon šest minuta igre došli do prednosti – Videkanić je centrirao a Makarić proslijedio loptu u gol protivnika.

Izabranici Miodraga Radulovića ipak su uspjeli da preokrenu rezultat do kraja susreta i zadrže bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Rudar. Izjednačenje timu iz Podgorice donio je Stefan Mugoša u 63. minutu, da bi se za totalni preokret pobrinuo najbolji strijelac lige Admir Adrović – napadač „plavo-bijelih“ je 17. pogotkom u sezoni obezbijedio pobjedu svom timu. Kotorani su u samom finišu mogli do boda ali su umjesto mreže u dva navrata pogodili okvir gola Budućnosti.

Rudar je rutinski upisao novu „trojku“ u odmjeravanju snaga sa Sutjeskom. Pljeviljaci su na stadionu kraj Bistrice tri puta tresli mrežu Nikšićana, koji su upisali četvrti poraz u nastavku šampionata. Gosti su u Nikšiću do prednosti došli nakon 16. minuta igre – kontranapad gostujućeg tima udarcem sa ivice kaznenog prostora u pogodak je pretvorio mladi reprezentativac Igor Ivanović.

U nastavku susreta izabranici Dragana Radojičića još dva puta su tresli mrežu Sutjeske. Igumanović je u 56. minutu duplirao prednost svog tima, da bi konačan rezultat susreta samo tri minuta kasnije postavio Jovanović.

Mogren je za samo sedam dana dva puta savladao ekipu Berana. Nakon trijumfa pred svojim navijačima rezultatom 2:0 prošle subote Budvani su na gostujućem terenu slavili pobjedu od 3:1. Aktuelni šampion je do prednosti došao u posljednjem minutu prvog poluvrmena preko Bojana Ivanovića koji je u mrežu sproveo loptu odbijenu nakon udarca Bakića, koji je u 59. minutu duplirao prednost gostiju. Nadu domaćinu da može do boda u duelu sa Budvanima vratio je Bojović pogotkom u 68. minutu susreta, ali je Luka Đorđević zatresao mrežu domaćih četiri minuta prije kraja i riješio pitanje pobjednika.

Uzbudljiv meč gledan je u Tuzima gdje su snage odmjerili Dečić i Zeta. Gosti su u dva navrata imal po gol prednosti (oba puta precizan je bio Knežević) ali su uporni Tuzani uspjeli da dođu do boda u sudijskoj nadoknadi vremena pogotkom Adžovića. Prvi pogodak za domaći tim postigao je Đukić.

Veoma važna tri boda u borbi za opstanak u elitnom društvu crnogorskog fudbala upisali su fudbaleri Lovćena na gostovanju ekipi Mladosti. Cetinjani su sa nova tri boda prepustili „fenjer“ Bokelju, ali i preskočili Sutjesku koja nakon odigrana 23. kola ima bod manje od Lovćena. Cetinjani su golovima Bogdanovića u prvom poluvremenu i Perutovića i Đurišića sa bijele tačke u nastavku došli do pobjede na Starom aerodromu. Jedini pogodak za domaću ekipu postigao je Rolović.

Podjela bodova viđena je u duelu Grblja i Petrovca. Gosti su nakon pet minuta došli do prednosti preko Živkovića, ali je domaćin u 63. minutu došao do boda pogotkom Mikijelja.

Rezultati
Bokelj - Budućnost 1:2
Makarić 51˙ - Mugoša 63', Adrović66'
Sutjeska – Rudar 0:3
Ivanović 16', Igumanović 56', Jovanović 59'
Dečić – Zeta 2:2
Đukić 56'. Adžović 90' - Knežević 47', 67'
Berane – Mogren 1:3
Bojović 68' - Ivanović 45', Bakić 59', Đorđević 86'
Grbalj – Petrovac 1:1
Mikijelj 63' - Živković 5'
Mladost – Lovćen 1:3
Rolović 11' - Bogdanović 45', Đurišić 70', Perutović 89'