Fudbalski savez Crne Gore će u saradnji sa ambasadama Republike Poljske i Ukrajine u Crnoj Gori u nedjelju, 8. aprila, organizovati fudbalski turnir „Euro 2012 za mlade u Crnoj Gori“ čiji je cilj promocija Evropskog fudbalskog prvenstva u našoj zemlji.

Na turniru će igrati četiri ekipe iz tri fudbalske regije – srednju regiju predstavljaće Budućnost i Zeta, sjevernu Brskovo, a južnu Igalo za koje će igrati igrači rođeni 1997. godine. U pauzi između polufinalnih duela i finala, u hotelu „Crna Gora“ u Podgorici biće organizovana i promocija predstojećeg Evropskog prvenstva koje će 8. juna početi u Varšavi. Finalna utakmica Eura 2012 igraće se 1. jula u Kijevu.

Naša selekcija je bila blizu plasmana na Evropsko prvenstvo – iz veoma jake grupe uspjela je da se domogne baraža za završni trurnir, ali je u dvomeču slavila Češka. „Sokoli“ će do kraja godine, u kvalifikacijama Svjetsko prvenstvo u Brazulu igrati protiv oba domaćina evropske smotre fudbala – sa Poljskom će početi kvalifikacije 7. septembra, dok će Ukrajini gostovati 16. oktobra.

Program turnira
09.30 Prvi polufinalni meč Trening kamp FSCG
11.00 Drugi polufinalni meč Trening kamp FSCG
13.30 Prezentacija Eura 2012 Hotel "Crna Gora"
15.00 Meč za treće mjesto Trening kamp FSCG
16.30 Finale Trening kamp FSCG
17.30 Uručenje nagrada Trening kamp FSCG