Na sjednici Sudijske komisije FSCG održanoj 4. aprila, analizirano je suđenje na prvim utakmicama polufinala Kupa Crne Gore, 22. kola T-Com 1. CFL, 22. kola Druge lige i 22. kola Omladinske lige Crne Gore.

Sudijska komisija je potvrdila ocjene kontrolora suđenja sa prvih utakmica polufinala Kupa Crne Gore koji su suđenje sudijskih timova ocjenili kao uspješno.

Na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i video matirijala koji je imala na uvid, Sudijska komisija je našla za shodno da komentariše suđenje na utakmicama:

Mladost - Budućnost
U sudijskom dodatku drugog poluvremena, drugi pomoćni sudija Vladan Todorović napravio je ozbiljnu grešku kada nije signalizirao nedozvoljeni ofsajd položaj napadača gostiju sa brojem 22 iz kojeg je postignut pogodak. Kako je ovaj pogodak imao uticaj na konačan ishod utakmice, Komisija je potvrdila ocjenu kontrolora suđenja - "neprihvatljivo suđenje".

Mogren - Berane
Smanjena je ocjena sudiji Radoju Pajoviću koju je dobio od kontrolora suđenja. Naime, sudija je propustio da dosudi slobodan udarac za gostujuću ekipu oko sredine terena u 34. minutu, a u nastavku domaćin je iskoristio navedenu grešku sudije i postigao pogodak. Svojom pogrešnom procjenom, sudija je uticao na rezultat.

Na utakmicama Druge lige nisu konstatovani propusti od značaja sudijskih timova.