Zahvaljujući golu Darka Nikača u drugom minutu sudijske nadoknade Budućnost je savladala Mladost u gradskom derbiju sa 1:0 i sačuvala vrh tabele ispred Rudara nakon 22. kola T-Com 1.CFL.

Veliki podgorički derbi donio je puno uzbuđenja, a oba tima su imala svoje prilike da dođu do pobjede. Mladost je na samom početku propustila veliku priliku preko Merdovića koji nije uspio da iskoristi "zicer" nakon sjajnog proigravanja Savićevića, dok je u nastavku utakmice centralna figura meča bio je golman domaćih Marčelja koji je sjajno intervenisao kod velikih prilika Radonjića i Adrovića. Ipak, u drugom minutu sudijske nadoknade golman Mladosti je od junaka postao tragičar pošto je upravo nakon njegove greške rezervista Nikač postigao gol za pobjedu za vrh tabele pred početak treće runde takmičenja.

Na drugom mjestu ostao je Rudar koji je pred svojim navijačima savladao Dečić sa 1:0. Jedini gol postigao je kapiten Pljevljaka Nedjeljko Vlahović u 25. minutu kada je fantastičnim udarcem sa 25 metara uz pomoć prečke zakucao loptu u mrežu Tužana.

Aktuelni šampion Mogren savladao je pred svojim navijačima ekipu Berana sa 2:0, stigao do prve pobjede u 2012. godini i sačuvao treće mjesto pred početak treće runde takmičenja u T-Com 1.CFL. Mogren je poveo u 23. minutu kada je Bojan Ivanović kaznio veliku grešku golmana Akovića, da bi 12. minuta kasnije Đoređević odličnim udarcem označio kraj sjajne serije gostiju od četiri utakmice bez poraza. Mogren je utakmicu završio sa igračem manje pošto je u 63. minutu Vujović dobio drugi žuti karton, ali ni ta prednost nije bila dovoljna gostima da se vrate u utakmicu.

Na četvrtom mjestu ostala je Zeta, koja je slavila u Petrovcu sa 2:1, a svi golovi su "pali" u drugom poluvremenu. Gosti su poveli u 56. minutu preko kapitena Koraća koji je sa pet metara zakucao glavom loptu u mrežu domaćih nakon dodavanja Burzanovića. Prednost Zete povećao je Knežević sjajnim udarcem nakon što mu je Korać grudima spustio loptu na ivicu šesnaesterca. Petrovac je uspio da uzvrati tek u trećem minutu sudijske nadoknade preko Radulovića.

Golova nije bilo samo u Nikšiću gdje su Sutjeska i Lovćen podijelili bodove u derbiju začelja. Remi kraj Bistrice iskoristio je Bokelj koji je minimalnom pobjedom nad Grbljem u Kotoru preskočio Cetinjane i pobjegao sa dna tabele. Gol odluke u Kotoru postigao je Molabećirović u prvom minutu sudijske nadoknade.


Rezultati

Mladost - Budućnost 0:1
Nikač 90+2'

Rudar - Dečić 1:0
Vlahović 29'

Bokelj - Grbalj 1:0
Molabećirović 90+1'

Petrovac - Zeta 1:2
Radulović 90+3' -  Korać 56', Knežević 73'

Mogren - Berane 2:0
Ivanović 23', Đorđević 35'

Sutjeska - Lovćen 0:0