Omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je danas od selekcije Španije rezultatom 3:0 u drugom prijateljskom meču odigranom u Podgorici.

„Sokolići“ nisu uspjeli da ponove igru iz prvog meča i upišu bolji rezultat. Ipak, puno je razloga za zadovoljstvo nakon dvomeča sa „crvenom furijom“ u kojem su naši omladinci pokazali da ne zaostaju za vršnjacima iz najjačih evropskih zemalja. Naprotiv, izabranici Aleksandra Miljenovića mogu ravnopravno da se nose sa nbajboljim evropskim selekcijama.

Uprkos porazu od tri gola razlike, znatno izminjenjeni sastav naše selekcije pružio je snažan otpor aktuelnom prvaku Evrope u omladinskom uzrastu. Španci su dobro otvorili meč, došli do prenosti u uvodnom dijelu, došli to prepoznatljive „tika-taka“ igre i ubjedljive pobjede na kraju.

Selekcija sastavljena od igrača koji su već debitovali za seniorske timove Barselone, Real Madrida, Sevilje, Valensije i ostalih timova Primere, krenula je ofanzivno od samog starta meča i došla do prednosti nakon deset minuta igre.

Golman naše selekcije srušio je Lazara u svom kaznenom prostoru, sudija Spasojević je pokazao na bijelu tačku sa koje je loptu u mrežu poslao napadač Valensije Pedro Alkaser.

Naši momci pokušali su da dođu do izjednačenja, ali je golman Sostres zaustavio dva pokušaja Marka Jankovića sa ivice kaznenog prostora.

Španci du do dva gola prednosti došli u 31. minutu susreta preko Žerara Lazara – omaleni napadač Barselone prošao je po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, prebacio loptu na lijevu nogu i poslao je iza leđa golmana Radovića.

Isti igrač izmamio je aplauze svi prisutnih gledalaca sredinom drugog poluvrmena kada je na maestralan način izveo slobodan udarac nakon kojeg je lopta pogodila stativu našeg gola. Treći pogodak za selekciju Žulena Lopetegija postigao je De Tomas u 74. minutu iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora.

Nakon meča selektor Aleksandar Miljenović istakao je da su njegovi izabranici u duelu sa izuzetnim protivnikom pokazali da su velika perspektiva crnogorskog fudbala.

- Nastupili smo sa skroz promijenjenom ekipom u odnosu na prvu utakmicu, pa sam ovaj rezultat negdje i očekivao. Razlika u kvalitetu je bila očigledna, ali iz ovih utakmica i ovih poraza se uči. Priliku da igraju utakmicu imali su momci koji su dvije godine mlađi od igrača iz Španije i u ovom susretu su pokazali da su velika perspektiva crnogorskog fudbala. Što se tiče utakmice, sve da smo igrali i sa punim sastavom koji  je nastupio prije dva dana, opet bi teško bilo, jer bi teško oporavili momke za 48 sati, s obzirom na intezitet meča koji je bio. Sve u svemu, ovo su bile dobre provjere sa selekcijom koja je najbolja u Evropi nakon kojih nemamo za čime da žalimo, rekao je Miljenović.

Pohvale na račun igre naše selekcije stigle su i od selektora Španije Žulena Lopetegija.

- Utakmice sa selekcijom Crne Gore poslužile su nam kao dobra provjera pred turnir elitne runde. Crna Gora se još jednom pokazala kao dobar tim. Nakon prošlogodišnjeg meča na turniru u Švajcarskoj, u ova dva susreta su pokazali da su prava takmičarska ekipa koja igra veoma disciplinovano tokom cijelog meča. Što se nas tiče, trudimo se da igramo dobro i da kroz dobru igru dođemo do rezultata, rekao je Lopetegi.

Naradna provjera za naše omladince biće prijateljski dvomeč sa selekcijom Danske. Mečevi se igraju 11. i 13. aprila u Podgorici.



Crna Gora – Španija 0:3

Podgorica – Trening kamp FSCG.
Gledalaca: oko 600.  

Sudija: Ranko Spasojević (Crna Gora)

Stijelci
Alkaser 10' (p), Lazaro 31', De Tomas 74'

Žuti kartoni
Janković, Kalačević, Lagator – Gomez

Crna Gora: Radović, Tatar, Mustur, Janković, Kopitović, Vujačić (Milošević), H. Pepić (Rogošić), Kaluđerović (Sekulić), D. Pepić (Boljević), Kalačević (Lagator). Šljivančanin (Kalač).

Španija: Kostres, Kastro, Noblehas (Varela), Insua (Mankiljo), Osede (Puerto), Gomez (Delgado), Lazaro (Rodrigez), Nigez, Alkaser (De Tomas), Tores (Ruiz), Bernat (Suarez).