Omladinska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno sa Španijom (2:2) u prvom od dva prijateljska meča odigranom na terenu trening kampa Fudbalskog saveza u Podgorici.

Naši omladinici odigrali su odlično u duelu sa aktuelnim prvakom Evrope u omladinskoj konkurenciji, bili blizu pobjede ali su gosti u poslednjem minutu regularnog toka došli do izjednačenja. Meč odigran pred punom tribinom glavnog terena trening kampa, pored četiri pogotka, obilježio je izuzetno jak ritam, veliki broj prilika i dobrih poteza igrača oba tima.

Četa Aleksandra Miljenovića nadigrala je protivnika u prvom dijelu susreta i pokazala da može da igra ravnopravno sa najboljim selekcijama Evrope. Nastavak susreta pripao je „crvenoj furiji“ koja je stvorila nekoliko veoma dobrih prilika za gol.

Duel sa Šapanijom bio je prilika za našeg selektora da po pvri put pruži šansu šestorici igrača – prve nastupe u omladinskoj selekciji upisali su Marko i Šaleta Kordić, Nemanja Sekulić, Marko Janković, Filip Mitrović i Aleksandar Boljević.

Na samom početku meča, u četvrtom minutu, hladan tuš za našu selekciju – nakon loše intervencije Ćukovića lopta je došla do Suareza koji je iskoristio izglednu priliku i matirao Kordića.

Dobar start gostiju nije poremetio naše omladince pa se na izjednačenje čekalo samo pet minuta. Hasan Pepić je prekinuo akciju Španije na sredini, uposlio Bakića koji je izbjegao ofsajd zamku protivnika, ušao u kazneni prostor i umjesto udarca odlučio se za dodavanje do Luke Đorđevića koji je loptu poslao u nebranjenu mrežu.

„Sokolići“ su nakon izjednačenja dobili gotovo sve duele na sredini terena, nakon kojih se brzo dolazilo do gola protivnika. Drugi gol za Miljenovićevu četu stigao je nakon slične situacije – ponovo je Hasan Pepić oduezo lotu protivniku, prelijepim pasom izbacio iz igre defanzivce „furije“ i omogučio Bakiću da se nađe sam pred golmanom gostiju. Vezista naše selekcije smireno je reagovao i po drugi put zatresao mrežu protivnika.

Nastavak susreta donio je bolju igru Španaca, koji su u nekoliko navrata ozbiljno ugrozili mrežu našeg gola, ali su do izjednačenja došli u posljednjem minutu regularnog toka. Nakon ubačene lopte sa desne strane najbolje se snašao De Tomasi udarcem sa nekoliko metara matirao Kordića.

Selektor Aleksandar Miljenović zadovoljan je prikazanim u prvom meču sa Španijom. 

- Odigrali smo izuzetno dobru utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu koje je odigrano u izuzetno jakom tempu za naše prilike. U potpunosti smo tokom prvog dijela susreta parirali selekciji Španije i mogu reći stvorili veći broj prilika. Španci su uspjeli da psotignu pogodak nakon greške naše posljednje linije i to je bio njihov jedini udarac u okvir gola za prvih 45 minuta. Nastavak nismo uspjeli da odigramo u istom ritumu što su odlično fizički pripremljeni Španci iskoristili i bili dominantni u drugom poluvremenu. Dodatni hendikep za nas bio je izalaz Bakića, koji se na poluvremenu požalio na povredu, dok su pojedini igrači tražili izmjene u toku drugog dijela. Naravno, bilo je i grešaka u igri koje ćemo nastojati da otklonimo do turnira elitne runde. Kada se sve sabere, odigrali smo odličnu utakmicu i ostvarili dobar rezultat u duelu sa prvakom Evrope, rekao je selektor Miljenović.

U drugom meču, koji se igra u četvrtak od 15.00 časova na trening kampu FSCG, naša selekcija biće oslabljena neigranjem petorice igrača koji su počeli današnji susret. Zbog obaveza u klubovima reprezentaciju su nakon prvog meča napustili Marko Vukčević, Miloš Kalezić, Luka Đorđević, Marko Bakić i Filip Mitrović.


 

Crna Gora – Španija 2:2

Podgorica – Trening kamp FSCG
Gledalaca: oko 700.

Sudija: Pavle Radovanović (Crna Gora)

Strijelci
Đorđević 9', Bakić 35' – Sarez 4', De Tomas 90'

Crna Gora: Kordić, Tatar (Janković), Milošević, Mitrović (Kopitović), Ćuković (Mustur), H. Pepić (Raspopović), Kalezić (Sekulić), Đorđević (Kalačević), Bakić (Boljević), Vukčević, Kordić (D. Pepić)


Španija: Ortola, Mankiljo, Varela (Garsija), Insua, Puerto (Osede), Gomez (NIgez), Ruiz (Bernat), Delgado (Tores), Alkaser (De Tomas), Suarez, Rodrigez.