Kadetska reprezentacija Crne Gore savladala je Rumuniju rezultatom 1:0 u prvom prijateljskom meču odigranom u Temišvaru. Jedni pogodak postigao je Boris Cmiljanić u 25. minutu susreta.

U prvom od dva prijateljska meča sa Rumunijom naši kadeti su u potpunosti zadovoljili kriterijume selektora Borisa Ljutice. Organizovanom i veoma disciplinovanom igrom „sokolići“ su došli do pobjede u duelu sa kvalitetnim protivnikom na gostujućem terenu.

Naši kadeti bili su opasniji od protivnika u većem dijelu susreta, a jedini pogodak na meču došao je u 25. minutu – Nilović je prekinuo akciju protivnika na sredini, uposlio Cmiljanića koji je izbacio iz igre oba protivnička štopera i plasirao loptu iza leđa golmana.

„Sokolići“ su imali priliku da upišu i ubjedljiviju pobjedu, ali je lopta nakon udarca Cmiljanića sa par metara nakon kornera umjesto u mreži završila preko gola Rumuna.

Jedini period u kojem je selekcija Rumunije bila bolja od naših momaka je prvih deset minuta u drugom poluvremenu, ali nije bilo ozbiljnijih prilika pred golom Stijepovića.

Selektor Boris Ljutica zadovoljan je prikazanom igrom i rezultatom prvog meča u Rumuniji.

- Ovo je bila jako dobra provjera za nas. Momci su odigrali veom zrelo, disciplinovano i organizovano u svim segmentima. Ono što se dalo primijetiti jeste da je forma igrača na mnogo većem nivou u odnosu na prethodno okupljanje, kada su nakon tri mjeseca pauze odgirali mečeve sa Hrvatskom. Ritam utakmice bio je izuzetno jak, ali smo uspjeli da izdržimo, budemo bolji od protivnika i upišemo pobjedu u duelu sa jakim protivnikom na njegovom terenu. Imaćemo malih problema da vratimo igrače za sledeći meč koji se igra od 11.00 časova zbog našeg povratka za Crnu Goru, ali ćemo svakako dati sve od sebe da opravdamo rezultat i utisak koji smo ostavili na prvom meču, rekao je selektor Ljutica.

Drugi meč istih rivala igra se u četvrtak od 11.00 časova u Temišvaru.



Rumunija – Crna Gora 0:1

Temišvar – Gradski stadion.
Gledalaca: oko 300.

Strijelac
Cmiljanić 25'

Žuti kartoni
Rudović, Cmiljanić, Šofranac – Crna Gora

Rumunija: Fila, Toriste, Moglan, Jonesku (Ferićanu), Tudori (Krucero), Radu, Ćaba (Banica), Marin (Asandulu), Puškaš (Jovu), Erdei, Ludušan.

Crna Gora: Stijepović, Šebek (Rajović), A. Vukčević, Nilović, Đokaj, Banović, Rudović, Vilotijević, Kukuličić (Đ. Vukčević), Šofranac (Morović), Cmiljanić (Radonjić).