Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore remizirala je danas sa odgovarajućim timom Bosne i Hercegovine - 1:1. Prvo prijateljsko odmjeravanje snaga u Sarajevu završeno je pobjedom naše selekcije (2:1).

Kao i dva dana ranije, prva do gola stigla je Crna Gora i to sa bijele tačke - Đukić i Krivokapić su u sedmom minutu duplim pasom izigrale protivničku odbranu, pa je Radeljić samo mogla da sruši našu napadačicu u svom kaznenom prostoru. Penal za naš tim u gol je pretvorila Vulić. Nakon vodećeg gola, gošće su propustile još dvije sjajne prilike preko Bojat i Đukić.

Kazna za promašaje stigla je tri minuta prije kraja prvog poluvremena kada je naš golman Žižić ispustila loptu u mrežu nakon centaršuta Grebenar iz slobodnog udarca sa skoro 40 metara. U nastavku je tempo igre opao, ali je i u ovom dijelu naša selekcija imala tri odlične prilike nakon kontranapada. Ipak, golman Bosne Hasanbegović odlično je reagovala na pokušaje Krivokapić, Bojat i Đukić.

- I na ovoj utakmici smo pokazali da imamo kvalitet, ali na žalost nedostajalo nam je svježine pošto sam u rotaciji imao samo 16 igračica. I pored toga prikazali smo dobru igru, ali smo primili nesrećan pogodak u finišu prvog poluvremena dok u nastavku nismo iskoristili situacije koje smo imali. Bez obzira na to, zadovoljan sam onim što smo pokazali, naročito kada se uzme u obzir da su nam ovo prve utakmice od formiranja ove selekcije - rekao je selektor Zoran Mijović.



Bosna i Hercegovina – Crna Gora 1:1

Sarajevo – SRC "Koševo".
Gledalaca: 60.

Sudija: Ivana Vlajić (BIH).

Strijelci
0:1 - Vulić 7’ (p)
1:1 – Grebenar 37’

Bosna i Hercegovina: Hasanbegović, Radeljić, Grebenar, Novaković (Lužić), Ivković, Brkić (Mlađenović), Fetić, Kapetanović, Zukić, Piskić (Aleksić), Radulović.

Crna Gora: Žižić, Ivaštanin, Đurković, Vulić, Goranović, Vujičić (Mićunović), Krivokapić, Šturanović, Bojat (Ćorić), Bojanić (Divanović), Đukić (Radunović).