Na zajedničkoj sjednici članova Sudijske komisije i Komisije za analizu suđenja održanoj 21. marta, analizirano je suđenje na utakmicama 19. i 20. kola T-Com 1. CFL i utakmicama 20. kola Druge lige Crne Gore.



Na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i video matirijala koji je imala na uvid, Komisija je suđenje našla za shodno da komentariše suđenje na utakmicama:

T-Com 1. CFL 19. kolo
Budućnost – Rudar

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena ispravno je dosuđen kazneni udarac za goste zbog prekršaja igrača domaćih broj 6 nad igračem gostiju broj 11 u kaznenom prostoru domaćina. Međutim, sudija Miloš Bošković pravi propust ne izričući disciplinsku mjeru igraču domaćih broj šest zbog učinjenog prekršaja nepokazavši mu drugi žuti karton što bi za njega značilo isključenje iz igre.

U 51. minutu nakon dosuđenog prekršaja za domaću ekipu igrač broj 8 gostujućeg tima na nedozvoljen način sprečava igrača domaćih da izvede slobodan udarac – u ovom slučaju sudija utakmice ne izriče igraču broj 8 gostujuće ekipe disciplinsku mjeru žuti karton, a pošto bi mu to bio drugi propušta da istog isključi iz igre.

U 55. minutu poslije slobodnog udarca sa lijeve strane terena za igru u gužvi koja je nastala u kaznenom prostoru gostiju i udarca glavom igrača broj 6 domećeg tima prema vratima lopta iz neposredne blizine udara u ruku, koja je u prirodnom položaju, igrača broj 20 gostiju i odlazi van terena. Sudija vrlo dobro procjenjuje da nema prekršaja za kazneni udarac  (lopta udara ruku a ne ruka loptu) i dosuđuje udarac iz ugla.

U 65. minutu sudija je ispravno postupio kada je zbog simulacije prekršaja dodijelio igraču domaćih broj 23 drugu javnu opomenu, isključivši ga iz igre.

U 80. minutu sudija utakmice ispravno isključuje igrača domaćih broj 77 iz igre zbog udaranja protivničkog igrača po licu otvorenom šakom. Međutim, reakcija sudije Boškovića je iako ispravna, došla sa zakašnjenjem jer nije nekoliko sekundi ranije sankcionisao nasilničko ponašanje igrača broj 77 domaće ekipe kada je nakon izlaska lopte van terena namjerno udarcio nogom protivničkog igrača broj 9 koji se nalazio na zemlji.

Sudija Bošković u 84. minutu donosi ispravnu odluku kada ne dosuđuje kazneni udarac za domaću ekipu poslije kontakta igrača broj 8 domaće ekipe sa odbrambenim igračem gostiju u kaznenom prostoru, nakon kojeg je domaća ekipa tražila kazneni udarac.

donosi ispravnu odluku kada igrač domaćih nakon kontakta sa igračem gostiju pada u kazenom prostoru tražeći kazeneni udarac.

Na osnovu značajnih propusta u primjeni discplinskih mjera Komisija je suđenje sudije Miloša Boškovića ocijenila sa razočaravajuće, ispod očekivanja – sa više bitnih grešaka.

Pomoćnici i četvrti sudija korektno su obavili posao.

Druga liga 19. kolo
Bar – Petnjica

U 20. minutu utakmice sudija Milosav Dragović propustio je da dosudi kazneni udarac za domaću ekipu poslije prekšaja igrača gostiju nad protivničkim igračem u sopstvenom kaznenom prostoru. Zbog nedosuđivanja kaznenog udarca i neprimjenjivanja disciplinske mjere prema prekršiocu, Komisija je suđenje sudije Dragovića ocijenila sa razočaravajuće, ispod očekivanja.

Komisija nije imala bitnih zamjerki na učinak sudijskih timova na ostalim utakmicama 19. i 20. kola T-Com 1.CFL i 20. kola Druge lige.