Ženska kadetska selekcija Crne Gore savladala je danas u Sarajevu odgovarajuću selekciju Bosne i Hercegovine sa 2:1 i upisala prvu pobjedu u istoriji ženskog fudbala u našoj zemlji.

Naša selekcija je odigrala sjajnu partiju i u potpunosti nadigrala favorizovanog protivnika koji osim postignutog gola praktično nije stvorio drugu priliku da ugrozi gol gošći. Crna Gora je povela u 21. minutu kada je Šturanović razmijenila nekoliko dobrih pasova sa Vulić i odlično proigrala Ivanu Krivokapić koja je rutinski savladala golmana domaćih Hasanbegović.

Bosna je uspjela da izjednači desetak minuta kasnije nakon loše procjene naše posljednje linije – sudar protivničkih igračica kaznila je Zukić koja je lako plasirala loptu u nebranjeni io mreže.

Zaslužena pobjeda stigla je u 60. minutu kada je Krivokapić majstorski preskočila svog čuvara i efektnim udarcem plasirala loptu u nebranjeni dio mreže. Pored dva gola, naša selekcija je imala još dvije izvanredne prilike do kraja utakmice, ali Đukić i Divanović nisu iskoristile svoje šanse.

- Jako sam zadovoljan i srećan što smo upisali prvu pobjedu u istoriji našeg ženskog fudbala, a naročito zbog igre koju smo pokazali. Uspješno smo savladali tremu pred prvi nastup, nadigrali smo kvalitetnog protivnika u Sarajevu i pokazali da vrijedimo. Pored dva gola imali smo još pet-šest izglednih prilika za pogodak, pa je šteta što pobjeda nije bila ubjedljivija. Sada je pred nama zadatak da povratimo igračice za četvrtak, ali mislim da smo već ispunili ono zbog čega smo došli. Dokazali smo da ova selekcija ima potencijal, možda čak i za veće domete – rekao je selektor Zoran Mijović.



Bosna i Hercegovina – Crna Gora 1:2

Sarajevo – SRC "Koševo".
Gledalaca: 50.

Sudija: Ivana Vlajić (BIH).

Strijelci
0:1 - Krivokapić 21’
1:1 – Zukić 32’
1:2 – Krivokapić 60’

Žuti kartoni
Bojanić – Crna Gora

Bosna i Hercegovina: Hasanbegović, Radeljić, Novaković (Mlađenović), Ivković, Brkić (Bepkić), Kreča (Fetić), Tanović, Kapetanović, Zukić, Piskić, Radulović.

Crna Gora: Žižić, Ivaštanin (Radunović), Đurković, Vulić, Goranović, Vujičić (Mićunović), Krivokapić, Šturanović, Bojat (Ćorić), Bojanić (Divanović), Đukić.