Fudbaleri Rudara savladali su Zetu pred svojim navijačima sa 1:0 i vratili se na čelo tabele T-Com 1.CFL nakon 20. odigranih kola. Rudar je tako ponovo preskočio Budućnost, koja je ranijem terminu pobijedila Mogren u Budvi sa 2:1.

Rudar je furiozno počeo meč pod Golubinjom i odmah zaprijedio preko Bakoča, ali je Zeta uspješno izdržala nalete domaćina. U nastavku gosti su stvorili nekoliko odličnih šansi, prvu je propustio Koraća na startu drugog poluvremena, a drugu Došljak u 66. minutu, samo nekoliko trenutaka nakon što je poništen gol Ivice Jovanovića zbog ofsajda. Napadač Rudara, međutim, ponovo je našao put do mreže, ovaj put iz gužve ispred protivničkog gola odakle je donio svom timu pobjedu i omogućio Pljevljacima povratak na vrh tabele.

Fudbaleri Berana nastavili su da ređaju pobjede - golom Osmajića, koji je iz jedine šanse kaznio grubu grešku domaće odbrane, Beranci su savladali Sutjesku u Nikšiću. Ne računajući utakmicu sa Dečićem, koju su zbog suspenzije izgubili za zelenim stolom, izabranici Slobodana Đukića su upisali treću uzastopnu pobjedu i popeli se na osmo mjesto, sa pet bodova viška u odnosu na današnjeg rivala koji je ostao u opasnoj zoni.

Lovćen je treći put uzastopno igrao bez golova pred svojim navijačima, ovog puta sa Dečićem. Cetinjani su dominirali tokom čitave utakmice, stvarali, ali i promašivali prilike, pa su na kraju morali da se zadovolje remijem koji ih je ostavio na dnu tabele sa samo 11 osvojenih bodova iz 20 kola.

Uprkos porazu, Cetinjani su smanjili zaostatak za Bokeljom na dva boda, pošto su Kotorani ubjedljivo poraženi od Mladosti na svom terenu sa 3:0. Podgoričani su poveli u 20. minutu prvijencem ekvadorskog napadača Ebera Kaiseda u crnogorskom prvenstvu, da bi sve nade domaćih ugasili Raičević i Tomić.

Petrovac je pred svojim navijačima savladao Grbalj sa 2:1 i sa dvije vezane pobjede stigao na samo dva boda zaostatka od trećeplasiranog Mogrena. Gosti iz Radanovića su bili mnogo bolji tim u prvom poluvremenu, ali je gol Jovanovića u 43. minutu sve preokrenuo u korist domaćina. Pobjedu Petrovčana ovjerio je Golubović u 63. minutu, da bi u posljednjim trenucima meča bivši kapiten Petrovca Mikijelj samo ublažio poraz svog tima.

Budućnost je u ranijem treminu savladala aktuelnog šampiona Mogren u Budvi sa 2:1. Budvani su prvi stigli do gola u derbiju preko Đorđevića, koji je kaznio grešku beka "plavih" Radunovića, ali su Podgoričani efektnim golovima glavom Adrovića i Orahovca uspjeli da naprave preokret. Budućnost, nakon 20. odigranih kola, ima bod zaostatka za liderom Rudarom.


Rezultati

Bokelj - Mladost 0:3
Eber 20', Raičević 48', Tomić 76'

Petrovac - Grbalj 2:1
Jovanović 43', Golubović 63' - Mikijelj 90'

Rudar - Zeta 1:0
I.Jovanović 76'

Sutjeska - Berane 0:1
Osmajić 62'

Lovćen - Dečić 0:0

Mogren - Budućnost 1:2
Đorđević 61' - Adrović 62', Orahovac 72'