Ženska "A" selekcija Crne Gore remizirala je danas na Starom aerodromu - 2:2 - sa odgovarajućom selekcijom Bosne i Hercegovine u drugoj prijateljskoj utakmici dva tima koja je odigrana u posljednja tri dana. Prvi meč u Baru u svoju korist je riješila Bosna sa 3:2.

Crna Gora je povela u 19. minutu fantastičnim golom našeg kapitena Marije Vukčević iz slobodnog udarca sa gotovo 30 metara, koji je golman Bosne Pašalić uspjela da isprati samo pogledom. Nakon gola naša selekcije je imala još nekoliko dobrih prilika, ali je Bosna uspjela da sačuva minimalan zaostatak. Kada se činilo da će naša selekcija na odmor otići sa golom prednosti, Kršo je u sudijskoj nadoknadi "lansirala" u kontru Alisu Spahić koja je iz drugog pokušaja savladala Marinu Jaredić.

U drugom poluvremenu sjeverni vjetar je postao mnogo jači i spriječio obje ekipe da pokažu šta znaju. Da stvari budu gore, u 15. minutu drugog poluvremena upravo je vjetar bio glavni krivac što su gošče povele - jedna napamet ispucana lopta kapitena Bosne Amire Spahić uz pomoć vjetra se pretvorila u opasan udarac koji je preskočio našeg rezervnog golmana Ivanu Čađenović koja je loše procijenila njen let. Ipak, samo dva minuta kasnije odlična Armisa Kuč je izborila jedanaesterac za Crnu Goru koji je u iz kojeg je Marija Vukčević postigla svoj treći gol na dvije utakmice.

- Mislim da smo i ovoj utakmici pokazali da naše igračice vrijede i da imamo dobru perspektivu. I danas smo bili u najmanju ruku ravnopravan, ako ne i bolji protivnik od iskusne ekipe kakva je Bosna. Zalaganje, volja i htjenje su bili na vrhunskom nivou i mogu poslužiti kao primjer svima kako se bori za nacionalni dres. Atmosfera u ekipi je bila sjajna i svi jedva čekamo novo okupljanje. Posebno bih istakao našeg kapitena Mariju Vukčević koja se predstavila kao pravi predvodnik ove ekipe - rekao je selektor Zoran Mijović.

Naša ženska "A" selekcija tako je završila prvu zvaničnu reprezentativnu akciju bez pobjede, ali je u oba meča sa iskusnijim protivnikom ostavila odličan utisak koji uliva veliku nadu u budućnost ženskog fudbala u Crnoj Gori.



Crna Gora - Bosna i Hercegovina 2:2

Podgorica - Trening kamp FSCG.
Gledalaca: 300.

Sudija: Nikola Vođević (Crna Gora).

Strijelci
1:0 - Vukčević 19'
1:1 - Al.Spahić 45+1'
2:1 - Am.Spahić 60'
2:2 - Vukčević 62'

Žuti karton
Turčinović - Crna Gora
Fetahović - Bosna i Hercegovina

Crna Gora: Jaredić (Čađenović), Vešović (Krivokapić), Velašević, Vujošević, Popović (Mrkić), Bjelica, Malesija (Vidić), Turčinović, Bulatović (Đoković), Vukčević, Kuč.

Bosna i Hercegovina: Pašalić (Trako), Šešlija, Dijaković, Jevtić, Am.Spahić (Ašćerić), Fetahović, Murić (Demidžić), Nikolić (Kuliš), Šabić, Al.Spahić, Kršo.