Fudbaleri Rudara savladali su Budućnost rezultatom 2:0 u derbi susretu 19. kola T-Com 1. CFL.

Pljevljaci su do sva tri boda došli golovima Ivice Jovanovića u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena  i 86. minutu susreta odigranog na stadionu pod Goricom. 

Izabranici Dragana Radojičića odradili su veliki posao u Podgorici – upisali trijumf i preuzeli lidersku poziciju na tabeli od velikog rivala. Budućnost je samostalno držala prvo mjesto na tabeli od avgusta i početka šestog izdanja T-Com 1. CFL.

Utakmicu su pored dva pogotka Jovanovića obilježila i dva crvena kartona, oba za fudbalere Budućnosti. U 66. minutu sudija Bošković je u svlačionicu nakon simulacije i drugog žutog kartona poslao Nikolu Vukčevića, da bi osam minuta prije kraja susreta isključenje zaradio i Flavio Bek Žunior.

Prva prilika na meču viđena je u osmom minutu ispred gola gostiju – Flavio je odlično uposlio Kojaševića koji je izašao sam ispred golmana, odlučio se za dribling koji je Mijatović pročitao i spriječio vezistu domaćih da zatrese mrežu.

Rudar u prvom dijelu susreta nije ozbiljnije priprijetio Agoviću ali je na odmor otišao sa golom prednosti. U sudijskoj nadoknadi vremena Đikanović je u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Ivanovića i omogućio Ivici Jovanoviću da sa bijele tačke matira golmana Budućnosti.

Budućnost je u nastavku imala priliku da dođe do izjednačenja preko Adrovića ali je njegov udarac u 58. minutu zaustavio Mijatović da bi nekoliko minuta kasnije golman gostiju još jednom nadmudrio Kojaševića.

Nakon isključenja Vukčevića i Flavija gosti su zatvorili prilaze svom golu i čekali priliku da iz kontranapada još jednom pogode mrežu Budućnosti. Ukazanu priliku četiri minuta prije isteka regularnog toka Jovanović nije propustio da realizuje.

Rezultati

Budućnost – Rudar 0:2
I. Jovanović 45+2', 86'

Dečić – Bokelj 0:1
Todorović 47'
Berane – Lovćen 2:1
Lalević 37', Cimbaljević 39' (p) - Perutović 55'
Zeta – Sutjeska 0:0
Grbalj – Mogren 1:1
Pepić 82' - Đorđević 30'
Mladost – Petrovac 0:1
Jovanović 25'