U iščekivanju velikog derbiju u Podgorici, gdje će se od 17 časova sastati Budućnost i Rudar, odigrano je ostalih pet utakmica 19. kola T-Com 1.CFL.

Aktuelni šampion Mogren je i drugu utakmicu u nastavku šampionata remizirao istim rezultatom (1:1), iako je bio bliži osvajanju tri boda u Radanovićima. Grbalj je od 19. minuta igrao bez isključenog Carevića koji je skrivio penal, koji gosti nije iskorio Vujović. Budvani su poveli nakon sjajne kombinacije mladih reprezentativaca u 30. minutu - Bakić je odlično poslužio Đorđevića koji nije pogriješio. Ipak, Grbalj je i sa igračem manje našao snage da se vrati u meč i izbjegne poraz zahvaljujući fantastičnom pogotku Pepića sa 20-ak metara u 82. minutu utakmice.

Berane je ukidanje suspenzije proslavilo pobjedom nad Lovćenom pred svojim navijačima od 2:1. Domaćin je posao završio u dva minuta - prvo je Lalević u 37. minutu pogodio glavom, da bi samo dva minuta kasnije Cimbaljević iskoristio jedanaesterac za svoj tim. Lovćen je smanjio zaostatak golom Perutovića u 55. minutu, koji je iskoristio lošu reakciju domaće odbrane, ali je domaćin do kraja meča uspješno sačuvao prednost iz prvog poluvremena. Cetinjanima je ovo bila čak 18 utakmica bez pobjede u do sada odigranih 19 kola, a osma uzastopna.

Cetinjani sada imaju tri boda manje od Bokelja, koji je u gostima savladao Dečić sa 1:0. Gol odluke postigao je Todorović u prvom minutu drugog poluvremena, čime je prekinuo crnu seriju svog tima od 12 utakmica bez pobjede u prvenstvu. Tim iz Tuzi se, nakon pobjede nad Beranama za zelenim stolom, vratio seriji poraza koja traje od kraja novembra.

Minimalnu pobjedu upisao je i Petrovac na gostovanju Mladosti. Meč na Starom aerodromu odlučen je u 25. minutu kada se Jovanović najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu Podgoričana i matirao nemoćnog Marčelju. Gosti su se tako vratili pobjedama nakon četiri sušna kola i produžili post Mladosti na devet utakmica.

Zeta nije opravdala ulogu favorita protiv Sutjeske - na "Trešnjici" su mreže mirovale, pa domaćin može naći utjehu samo u činjenici da je i peto kolo za redom napustio teren neporažen. Sutjeska je, s druge strane, upisala prvi bod nakon dva vezana poraza, a interesantno da je Nikšićanima ovo peti remi bez golova u posljednjih sedam kola.


Rezultati

Dečić – Bokelj 0:1
Todorović 47'

Berane – Lovćen 2:1
Lalević 37', Cimbaljević 39' (p) - Perutović 55'

Zeta – Sutjeska 0:0

Grbalj – Mogren 1:1
Pepić 82' - Đorđević 30'

Mladost – Petrovac 0:1
Jovanović 25'

Budućnost – Rudar (17.00h)