Ženska „A“ selekcija Crne Gore poražena je u Baru od Bosne i Hercegovine sa 3:2 u svojoj prvoj zvaničnoj utakmici od formiranja repretzentacije.

Veliki vjetar, ali i blago prisutna treba, spriječile su našu ekipu da pokaže šta zna u prvom poluvrmenu, da bi se u drugom dijelu igra rasplamsala, pa je oko 250 okupljenih navijača moglo da vidi čak pet lijepih golova.

Prve su do gola stigle gošće – Kršo je kaznila neopreznost naše odbrane u 55. minutu – ali je samo tri minuta kasnije Malesija nakon prekida izjednačila rezultat. Bosanke su ponovo povele golom Šabićke u 61. minutu, da bi naš kapiten Vukčević vratila rezultatski balans pet minuta kasnije. Pobjedu gošćama donijela je Kršo svojim drugim golom u 74. minutu utakmice.

- Odigrali smo izvanrednu utakmicu, a djevojke su pokazale da imaju sjajan kvalitet. Pokazali smo veliku želju, volju, htjenje i ni jednog trenutka nismo bili u podređenom položaju. Ipak, platili smo danak neiskustvu, jer smo mogli mnogo bolje da odreagujemo kod prva dva gola Bosne. Ipak, s obzirom da smo tek na početku, a da naš protivnik igra međunarodne utakmice već više od deceniju, mislim da smo napracili sjajan posao – rekao je selektor Zoran Mijović.

Priliku za revanš naša selekcija će imati u četvrtak, 15. marta, kada će dočekati Bosnu na Trening kampu FSCG. Utakmica u Podgorici počeće u 12 časova.



Crna Gora – Bosna i Hercegovina 2:3

Bar
– Stadion: SRC „Topolica“.
Gledalaca: 250.

Sudija: Luka Radulović (Crna Gora).

Strijelci

0:1 – Kršo 55’
1:1 – Malesija 58’
1:2 – Šabić 61’
2:2 – Vukčević 66’
2:3 – Kršo 74’

Crna Gora: Čađenović, Radanović, Velašević (Vešović), Vujošević (Đoković), Popović, Bjelica, Malesija (Vidić), Turčinović (Mrkić), Bulatović, Vukčević, Kuč.

Bosna i Hercegovina: Hodžić, Hadžić (Nikolić), Dijaković, Ašćerić (Džemidžić), Spahić, Fetahović, Murić (Šešilja), Jevtić (Madžić), Šabić, Spahić (Kuliš), Kršo.