Na zajedničkoj sjednici članova Sudijske komisije i Komisije za analizu suđenja održanoj 13. marta, analizirano je suđenje na utakmicama 18. kola T-Com 1. CFL i utakmicama 2. kola Druge lige Crne Gore.

Na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i video matirijala koji je imala na uvid, Komisija je našla za shodno da komentariše suđenje na dvije utakmice:

Sutjeska – Budućnost

Komisija je na osnovu izvještaja kontrolora suđenja i video zapisa zaključila da je prvi pomoćnik Dejan Šaković u 43. minutu ispravno postupio, kada je mahao nedozvoljenu poziciju jednog napadača domaće ekipe zbog uticaja na protivnika (vratara). Naime, uticanje na protivnika podrazumijeva se, između ostalog, i kada mu ometa vidno polje, učini potez ili gest koji ima za cilj da prevari protivnika ili da mu odvrati pažnju, što se desilo u ovom konretnom slučaju.

Lovćen – Zeta
Na osnovu video zapisa koji posjeduje, komisija je zaključila da je drugi pomoćnik Miloš Asović ispravno mahao u 17. minutu nedozvoljenu poziciju igrača gostiju koja je prethodila postizanju pogotka.
U 77. minutu sudija Pavle Radovanović je pogriješio kada nije svirao kazneni udarac za domaćina zbog branjenja sopstvenih vrata rukama jednog igrača gostiju u sopstvenom kaznenom prostoru. Zbog navedenog propusta Komisija za suđenje je ocijenila suđenje Radovanovića sa „razočaravajuće – ispod očekivanja sa bitnom greškom“.

Komisija nije imala bitnih zamjerki na učinak sudijskih timova na ostalim utakmicama 18. kola T-Com 1.CFL i Druge lige.