Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Laškom od Slovenije sa 5:4 u drugoj prijateljskoj utakmici koju su dva tima odigrala ovog vikenda. Dva tima su u subotu igrala neriješeno u Litiji - 1:1.

Kao i dan ranije, prva do gola došla je Crna Gora preko odličnog Damjanovića u osmom minutu. Slovenija je uspjela da izjednači preko Osredkara šest minuta kasnije, da bi u posljednjim trenucima prvog poluvremena Zorč donio prednost svom timu koju domaćin do kraja meča nije ispustio. U drugom poluvremenu viđena su po tri gola na obje strane - za "zmajčeke" su pogodili Čujec i Mordej dva puta, dok su za "sokole" golove postigli Damjanović, Barović i Drašković.

- Odigrali smo dobru utakmicu, mnogo bolju nego u subotu. Ponovo smo poveli rano i imali aktivan rezultat do posljednjeg minuta prvog poluvremena, da bi nekoliko sekundi prije kraja Slovenci iskoristili pad koncentracije mog tima i preokrenuli rezultat. U drugom dijelu oba tima imala su više prilika za gol, ali je Slovenija uspjela da sačuva minimalnu prednost iz prvog poluvremena. Mene raduje što smo pružili mnogo kvalitetniju i raznovrsniju igru, što smo bili ubjedljiviji i konkretniji nego juče. Bili smo potpuno ravnopravan rival veoma kvalitetnom protivniku i ne bi bilo nezasluženo ni da smo pobijedili - rekao je Ljesar.

Iako je pobjeda izostala, naš selektor je bio zadovoljan onim što su "sokoli" pokazali na takmičarskom vikendu u Sloveniji.

- Vidio sam mnogo pozitivnih stvari u ove dvije utakmice. Mladi igrači su iskoristili priliku da se nametnu, dok su stariji pokazali da na njih još moramo ozbiljno računati. Važno je da nastavimo dobar rad i okupljamo se što je više puta moguće u narednom periodu. Treba nam što više prijateljskih utakmica, jer moramo uigravati ekipu kako bi bila konkurentna na visokom nivou - rekao je naš selektor.



Slovenija - Crna Gora 5:4

Laško - Sportski centar.
Gledalaca: 300.

Strijelci

0:1 - Damjanović 8'
1:1 - Osredkar 14'
2:1 - Zorč 20'
3:1 - Čujec 23'
3:2 - Damjanović 33'
4:2 - Mordej 33'
4:3 - Barović 34'
5:3 - Mordej 36'
5:4 - Drašković 36'

Slovenija: Puškar, Osredkar, Zorč, R.Mordej, Grželj. Igrali još: Drobne, Fetić, Melink, Mohorič, A.Mordej, Rosič, Uršič.

Crna Gora: Bošković, Mugoša, Barović, Perović, Damjanović. Igrali još: Boljević, Gojković, Drašković, Vukašinović, Tomović, Ćalasan, Jovanović, Novović.