Futsal selekcija Crne Gore remizirala je danas u Litiji sa Slovenijom (1:1) u međunarodnoj prijateljskoj utakmici. Dvije selekcije će prijateljski revanš odigrati sjutra u Laškom.

Favorizovana Slovenija je dobro počela utakmicu i u prvih deset minuta stvorila dvije odlične prilike, ali je naš golman Bošković sjajno odbranio odlične udarce Roka Mordeja i Fetića. Prvi do gola, međutim, stigao je naš tim - moćan udarac Ilije Mugoše bio je neodbranjiv za golmana slovenije Puškara. Uprkos žestokom presingu Slovenaca, naš tim je do poluvremena uspješno sačuvao prednost.

Početak drugog poluvremena obilježio je veliki pritisak domaćina koji je dao rezultat u 28. minutu kada je Rosič sa dva koraka zakucao loptu u mrežu nakon odličnog proigravanja Mordeja. U nastavku su Slovenci imali još dva odlična pokušaja preko Rosiča i Grželja, ali se naš golman Bošković ponovo istakao sjajnim intervencijama. Dvadeset sekundi prije kraja meča, naša selekcija je propustila idealnu priliku da upiše pobjedu, ali je Mugoša umjesto mreže zatresao prečku domaćeg gola.

- Odigrali smo odličnu utakmicu na taktičnom planu. Bilo je dosta uspona i padova, ali je to bilo očekivano s obzirom da na fizičkom planu zaostajemo za protivnikom. Ipak, želja i zalaganje moje ekipe bili su na najvišem nivou, za čistu desetku - rekao je nakon utakmice Sveto Ljesar.

Naš selektor je dao šansu svim igračima, iako je startna postava iznijela najveći teret. Ljesar kaže da će zbog toga mlađi igrači već sjutra dobiti više prostora da pokažu koliko mogu.

- Mladi igrači su danas imali epizodnu ulogu, jer smo želji da ostvarimo pozitivan rezultat protiv snažnog protivnika. S obzirom kako se rezultat kretao bio sam primoran da se oslonim na iskusnije igrače i to nam je za malo donijelo i pobjedu. Ipak, sjutra je nova utakmica i mlađi momci će imati priliku da pokažu koliko mogu da pruže na ovom nivou - rekao je Ljesar.

Prijateljski revanš igra se sjutra u Lašku, sa početkom u 13 časova.



Slovenija - Crna Gora 1:1

Litija - Sportski centar.
Gledalaca: 250.

Strijelci
0:1 - Mugoša 14'
1:1 - Rosič 28'

Slovenija: Puškar, Osredkar, Zorč, R.Mordej, Grželj. Igrali još: Drobne, Fetić, Melink, Mohorič, A.Mordej, Rosič, Uršič.

Crna Gora: Bošković, Mugoša, Barović, Perović, Damjanović. Igrali još: Boljević, Gojković, Drašković, Vukašinović, Tomović, Ćalasan, Jovanović, Novović.