Fudbaleri Rudara ubjedljivo su porazili Grbalj na svom terenu i vratili se na dva boda zaostatka za liderom, ekipom Budućnosti, nakon 18 odigranih kola u T-Com 1.CFL. Podgoričani, koji su u petak savladali Sutjesku u gostima, dočekaće upravo najbližeg pratioca i glavnog rivala u borbi za titulu upravo u derbiju 19. kola T-Com 1.CFL.

Rudar je bez većih problema izašao na kraj sa gostima iz Radanovića - već u 20. minutu crnogorski reprezentativac Adžić je najavio treću uzastopnu pobjedu svog tima, da bi nepunih 20 minuta kasnije Stojanović otklonio sve dileme o konačnom ishodu utakmice. Trijumf domaćih ovjerio je mladi reprezentativac Ivanović u 60. minutu.

Mogren je u zimskom prelaznom roku ostao bez nekoliko standardnih prvotimaca, a proljećna premijera protiv Mladosti je pokazala da će Budvani imati dosta problema da nadoknade ovaj hendikep. Podgoričani su na "Lugovima" poveli golom Merdovića u osmom minutu, ali su domaći uzvratili u 21. kada je Vujović pogodio sa bijele tačke. Deset minuta kasnije golman Mladosti Popović je odbranio odličan udarac Zeca, dok je u finišu meča Rotković propustio veliku priliku da donese pobjedu svom timu.

Bokelj i Petrovac su remizirali bez golova u Kotoru, iako je bliži pobjedi bio domaćin. Tragičar utakmice bio je igrač domaćih Pavićević koji je u 63. i 72. minutu propustio dvije sjajne prilike, iako je oba puta bio udaljen samo nekoliko koraka od gola gostiju.

Bez golova je završen i duel Lovćena i Zete na Cetinju. Najbolju priliku na utakmici imao je igrač domaćih Radović, koji u 15. minutu nije iskoristio "zicer". Tim iz prestonice je tako upisao sedmu uzastopnu utakmicu bez pobjede u T-Com 1.CFL i ostao na posljednjem mjestu na tabeli sa deset bodova, koliko ima i 11. Bokelj.

Utakmica Dečić - Berane nije odigrana pošto je Disciplinska komisija FSCG 28. decembra prošle godine suspendovala FK „Berane“ zbog neizvršavanja Odluke Komisije za status i registraciju igrača FSCG i suspendovala njihov seniorski tim iz svih takmičenja kojima rukovodi FSCG dok se u cjelosti ne izvrši odluka Komisije za status i registraciju igrača FSCG.



Rezultati



Bokelj – Petrovac 0:0

Mogren – Mladost 1:1

Vujović 21' (p) - Merdović 8'

Rudar – Grbalj 3:0
Adžić 20', Stojanović 38', Ivanović 60'

Lovćen - Zeta 0:0



Subota


Sutjeska - Budućnost 2:3

Šušnjar 40', Karadžić 52' - Adrović 29', 63', 81'


Utakmice Dečić - Berane nije odigrana.