LIDER T-COM 1.CFL MOGREN SAVLADAO JE RUDAR U DERBIJU DRUGOG DIJELA ŠAMPIONATA

Nastavak takmičenja u T-Com prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi potvrdio je da će i drugi dio sezone biti izuzetno uzbudljiv i dramatičan. Lider Mogren uspješno je savladao prvu prepreku u jurišu na titulu - Budvani su u Pljevljima savladali Rudar sa 2:1 i tako sačuvali četiri boda prednosti u odnosu na Budućnost. Podgoričani su pred svojim navijačima teže nego što se očekivalo pobijedili Dečić, a čovjek odluke bio je povratnik u redove "plavih" Igor Burzanović koji je dva puta zatresao mrežu Tužana.



Budvani su do prednosti pod Golubinjom došlo pogotkom Milića u 16. minutu susreta, koji je u 32. minutu udvostručio kapiten Vladimir Gluščević. Pljavljaci su uspjelo da odgovore prije odlaska na odmor preko Miodraga Zeca, ali do kraja susreta nisu imali snage za preokret.

Pobjedu su slavili i fudbaleri Budućnosti, koji su pred svojom publikom savladali Dečić. Plavo-bijelo su bolje ušli u meč, došli do prednosti u sedmom minutu golom Ivana Vukovića, koju je do odlaska na odmor anulirao Edin Lekić. Nastavak susreta obilježio je povratnik u redove podgoričog tima Igor Burzanović, koji je dva puta matirao Dreševića i obezbijedio nova tri boda svom timu.

Bodove na gostujućim terenima osvojili su Zeta i Lovćen, koji su bili bolji od Grblja, odnosno Jedinstva. Jedini susret koji je završen neriješenim rezultatom odigrali su Kom i Jezero.

REZULTATI

Budućnost – Dečić 3:1
1:0 - I.Vuković 7'
1:1 - E.Lekić 45'
2:1 - Burzanović 78'
3:1 - Burzanović 90'

Jedinstvo – Lovćen 0:1
0:1 - Jablan 44'

Kom – Jezero 0:0

Grbalj – Zeta 1:2
1:0 - Sandej 18'
1:1 - B.Ivanović 56'
1:2 - B.Ivanović 69'

Rudar – Mogren 1:2
0:1 - B.Milić 16'
0:2 - Gluščević 32'
1:2 - Zec 41'

Sutjeska – Petrovac 2:0
1:0 - Duraku 8'
2:0 - Zvicer 70'