Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Podgorici od odgovarajuće selekcije Srbije sa 2:0. Gosti su se tako revanširali „sokolima“ za poraz koji su prije dva dana doživjeli u Kotoru, kada je naša selekcija slavila sa 1:0.

Naš selektor Aleksandar Miljenović promijenio je sastav u odnosu na prvu utakmicu, pa su šansu dobili igrači koji u srijedu nisu igrali ili su imali manju minutažu. Prvo poluvrijeme nije donijelo pretjerano kvalitetnu igru oba tima, ali je Srbija imala inicijativu i uspjela da ga riješi u svoju korist golom Mihajlovića koji je uspješno izbjegao ofsajd zamku naše odbrane i efektnim lobom matirao nemoćnog Delibašića u posljednjem minutu prvog poluvremena.

Crna Gora je dominirala tokom većeg dijela drugog poluvremena, naročito nakon ulaska u igru Rmuša, Boljevića, Kovačevića i Jankovića i propustila niz sajnih prilika da izjednači rezultat. Prvo je Rmuš pogodio spoljni dio mreže, nakon što je predriblao protivničkog golmana, da bi nekoliko minuta kasnije Boljević šutirao preko gola nakon odličnog solo prodora.

Fantastičan pokušaj sa više od 20 metara imao je Janković, ali je golman Grujičić sjajno intervenisao, dok je nekoliko minuta kasnije Boljević još jednom sjajno prošao po lijevoj strani ali je i ovog puta njegov udarac bio neprecizan.

Iako su tokom čitavog drugog poluvremena bili u podređenom položaju, gosti su u posljednjem minutu utakmice stigli do drugog gola – rezervista Nenadović je odlično povukao kontru po desnom krilu i dobro centrirao, a na pravom mjestu našao se Đurović koji je glavom savladao našeg golmana Bjekovića.

- Mi smo u prvom poluvremenu odigrali vrlo bojažljivo, što i ne čudi s obzirom da je u odnosu na prvu utakmicu počelo deset novih igrača. Protivnik je to iskoristio da preuzme posjed lopte, stvori nekoliko prilika i stigne do gola u samom finišu. U drugom poluvremenu igrali smo mnogo brže, stvorili mnogo prilika, ali nismo uspjeli da ih iskoristimo. Ostaje žal što smo primili golove u posljednjim minutima oba poluvremena i to golove koji su posljedica neuigranosti. Ipak, ima dovoljno vremena da to ispravimo. Za razliku od protivnika koji je igrao na rezultat, nama je u prvom planu bilo da isprobamo svih 28 igrača koje sam pozvao - rekao je Miljenović.

Naš selektor je zadovoljan probama sa jednom od deset najboljih selekcija u Evrope. One su mu, kako sam kaže, dale jasniju sliku o mogućnostima koju ovi igrači imaju.

- Iskoristio sam ove dvije provjere da isprobam sve igrače, zbog čega je bilo teško i ponoviti rezultat iz prve utakmice. Sada imam mnogo jasniju sliku o mogućnosti igrača nego što je to do sada bio slučaj. Ove utakmice su pokazale na koga možemo ozbiljno da računamo – istakao je Miljenović.



Crna Gora – Srbija 0:2 (0:1)

Podgorica
– Trening kamp FSCG.
Gledalaca: 1.000.

Sudija: Vojin Vojinović (Crna Gora).

Strijelci

0:1 – Mihajlović 45’
0:2 – Đurović 90’

Žuti kartoni

Janković – Crna Gora
Radaković, Tutnjević – Srbija

Crna Gora: Delibašić (Bjeković), Racković, Milošević (Šćepanović), Hočko (Janković), Čabarkapa, Draganić, Janjušević (Kalač), Lagator (Kovačević), Kalačević (Čičarević), Šljivančanin (Boljević), Đalović (Rmuš).

Srbija: Grujičić, Karamfilovski, Nastić, Radaković, S.Savić, Glumčević, Melek (Georgijević), Tripković (Tutnjević), Đurđević (Bajić), Savićević (Đurović), Mihajlović (Nenadović).